FC Twente verliest tegen AZ het hoofd en de wedstrijd

Geplaatst op 7 februari 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Ook de thuiswedstrijd tegen AZ ging voor FC Twente verloren. De wijze waarop dat gebeurde gebeurde geeft te denken. Lange tijd stond het 0-1. Na de rode kaart van Christian Cuevas liep AZ in de slotminuten uit naar een geflatteerde 0-4 zege. Drie tegendoelpunten die, mocht het aan het einde van het seizoen op doelsaldo aankomen wel eens erg kostbaar kunnen zijn.

Zonder Oussama Assaidi, die uit voorzorg na overbelasting, uit de ploeg was gelaten, begon FC Twente wat stuurloos aan de wedstrijd.  Haris Vuckic belandde in de negende minuut in een situatie waarbij  Guus Til makkelijk naar de grond ging, waarna AZ-topscorer Alireza Jahanbakhsh de toegekende strafschop benutte. FC Twente kwam vervolgens wat beter in de wedstrijd, ook omdat AZ wat terugzakte en zo het spel aan de tegenstander liet. In de dertigste minuut waren de Enschedeërs eindelijk een keer dichtbij een doelpunt na een vrije trap van Adam Maher. AZ-goalie Bizot wist de poging te keren.

Tweede helft
Na rust verzuimde Bornenaar Wout Weghorst de stand op 0-2 te brengen, hij schoot van dichtbij naast. Na een uur glipte het duel FC Twente definitief door de vingers. Christian Cuevas en Alireza Jahanbakhsh kregen woorden met elkaar. Na een opstootje kregen zij allebei geel, waarbij Jahanbakhsh die nadrukkelijk probeerde meerdere Twente spelers te provoceren blij mee mocht zijn en Cuevas nogal zwaar mee bestraf werd.

FC Twente zocht de aanval, kreeg een kans via Vuckic, maar slaagde er opnieuw niet in te scoren. Vier minuten daarna pakte linksachter Cuevas zijn tweede gele kaart van het duel, dit keer een terecht gegeven kaart. Gevolg was dat Twente met tien man kwam te staan. Verbeek maakte zich hierover kwaad, omdat scheidsrechter Mulder verzuimde geel te geven aan AZ-kant vlak daarvoor. Scheidsrechter Mulder stuurde vervolgens ook de trainer weg.

In het laatste deel van het duel was FC Twente de weg volledig kwijt. Terwijl het publiek het laatste kwartier vulde met spreekkoren over het werk van Mulders moeder, gaf de ploeg drie doelpunten weg. Na 88 minuten maakte Weghorst de 0-2. Twee minuten later scoorde de Bornenaar opnieuw. Diep in blessuretijd bepaalde Jahanbakhsh de eindstand op 0-4.

FC Twente – AZ 0-4 (0-1).Score: 10. Jahanbakhsh (pen.) 0-1, 88. Weghorst 0-2, 90. Weghorst 0-3, 90+2 Jahanbakhsh 0-4.
Gele kaart: Vuckic, Cuevas, Lam (FC Twente), Jahanbakhsh, Svensson(AZ).
Rode kaart: 72. Cuevas (2x geel).
Scheidsrechter: Mulder.
Toeschouwers: 23.400.