Donderdag 9 mei 2024

FC Twente verliest verdiend en moet kop er bij houden

Geplaatst op 29 februari 2020 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Hoewel de ploeg na een 0-2 achterstand bij rust in de tweede helft toch nog terugkwam was er uiteindelijk te weinig tijd voor FC Twente om vanavond een punt te pakken tegen Heerenveen, temeer daar de Friezen na rust ook nog op 0-3 kwamen, voor FC Twente wat terug mocht doen.

Een punt, laat staan drie, zou ook het onverdiend zijn geweest, want daarvoor was FC Twente te lang te slecht. FC Twente liet zich het grootste deel van de wedstrijd kinderlijk eenvoudig aan de kant zetten.

Het was de doorgaans toch betrouwbare doelman Joël Drommel die een kapitale fout maakte toen hij in de vijfde minuut een simpel schot van Alen Halilovic niet klem wist te pakken, waardoor Hichham Faik de terugspringende bal van dichtbij in de goal werkte: 0-1.

FC Twente probeerde wel iets terug te doen, maar had de kracht en de macht niet. De enige die zich bij willen positief onderscheidde was Calvin Verdonk. Aan de andere kant ging het bij de Friese gasten een stuk soepeler met meer creatieve souplesse en vaardige handelingssnelheid in de combinatie. Daarvan was nog voor rust Chidera Ejuke het doeltreffende eindpunt: 0-2. Meteen na de rust maakte Joey Veerman zelfs de 0-3.

De wedstrijd leek gespeeld, maar door een zeer makkelijk gegeven strafschop, overigens perfect benut door Haris Vuckic, vlamde bij FC Twente de hoop op, zeker nadat Lindon Selahi ook nog de aansluitingsgoal maakte. Er was nog een kwartier te spelen, maar echt gevaarlijk werd geen van beide ploegen meer. Heerenveen consolideerde eenvoudig, FC Twente miste vertrouwen en moet nu, mede doordat meer andere ploegen onderin, zoals PEC (winst), ADO, VVV en Fortuna (alle drie een punt) wél goede zaken deden.