Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

FC Twente verliest voor eigen publiek tweeluik met RKC

Geplaatst op 13 mei 2012 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – FC Twente heeft vanmiddag de return tegen RKC Waalwijk met 1-0 verloren. Voor eigen publiek incasseerden de Tukkers zes minuten voor tijd de winnende treffer van Furkan Alakmak, die nog maar net in het veld stond. Doordat RKC nu de finale van de play-offs speelt, kwalificeert FC Twente zich via het Fair Play-klassement voor de Europa League. Dat betekent wel dat de Tukkers een korte zomer wacht. Op 5 juli wacht het eerste Europese voorronde-duel.

De seizoensaftocht onder het You’ll never walk alone voelde in het stadion aan als een laatste groet bij een uitvaart. Terwijl voorzitter Joop Munsterman (foto) kort daarvoor een laatste woord richtte tot de selectie en de supporters, waarna de spelers een bos bloemen ontvingen, was de helft van de 18.000 toeschouwers al op de terugreis naar huis. De andere helft kreeg met moeite de handen op elkaar voor een applaus, hier en daar klonk een fluitconcert als kritiek na een zwaar teleurstellend seizoen, met als resultaat een zesde plek en een uitschakeling in de play-offs tegen RKC Waalwijk (0-1). De spelers liepen met het schaamrood op de kaken een laatste ereronde.

FC Twente heeft de dalende lijn, die was ingezet na de krankzinnige 6-2 zege bij PSV, immers tot op het allerlaatst doorgezet. Telkens leek de club bij tegenvallers niet dieper te kunnen zinken, maar even zo vaak stelde de ploeg zichzelf en het publiek nog meer teleur. Tegen RKC Waalwijk kwam daar vandaag voor het laatst dit seizoen een einde aan. Het was in dat opzicht een passend slot.

Net als tegen Ajax en SC Heerenveen, was FC Twente ook tegen de Brabantse ploeg beter. Maar net als in alle andere wedstrijden, ging dat zonder overtuiging. De vorm ontbrak op alle fronten, het spel oogde energieloos. Denny Landzaat en Nacer Chadli waren desondanks dichtbij de openingstreffer, maar RKC trok aan het langste eind. Koud in het veld schoot Furkan Kalakmak in de slotfase de Enschedese hoop op de play-off-finale en een latere instroom in de Europa League aan diggelen.

Het Europese ticket na de hoge eindnotering in het Fair Play-klassement voelt als een pleister op een verse wond, die nog gehecht moet worden en nog lang niet geheeld is. FC Twente snakt naar de slechts vier weken durende vakantie. De één zal het hoofd proberen leeg te maken, de ander versterkt het revanchegevoel na het verloren seizoen, waarin FC Twente gezien de individuele kwaliteiten te weinig bereikt heeft. Een schamele troost: voor even stokken de dieptepunten. Want het eind kwam als een verlossing voor de Twentse voetballiefhebber.

FC Twente – RKC Waalwijk 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 84. Alakmak 0-1
Scheidsrechter: Gozubuyuk
Geel: Verhoek (FC Twente)
FC Twente: Boschker, Rosales, Wisgerhof, Douglas (46. Roseler), Tiendalli, Brama (46. Verhoek), Landzaat, Fer, Janssen (71. Promes), De Jong, Chadli
RKC Waalwijk: Zoet, Van Mosseveld, Drost, Martina, Van Peppen, Braber, Duits (83. Alakmak), Meijers, Schet (78. Van Hout), Stans, Ten Voorde

Foto: Links voorzitter Joop Munsterman, rechts co-trainer Alfred Schreuder
(archieffoto Eric Brinkhorst)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Jan says:

    eenmaal zullen wij de kampioenen zijn; haha nou met deze trainer over 25 jaar
Archief