FC Twente verslaat HJK Helsinki op Maspalomas toernooi

Geplaatst op 7 januari 2013 door   ·   Geen reacties

MASPALOMAS – FC Twente heeft na strafschoppen de finale bereikt van met internationale toernooi om de Maspalomas Cup. Na negentig minuten was de stand in de wedstrijd tegen de Finse landskampioen HJK Helsinki nog 0-0, waarna penalty’s de beslissing brachten.

FC Twente komt tijdens het trainingskamp op Gran Canaria twee keer in actie. Hoewel de uiteindelijke winnaar een immens grote bokaal wacht, had het openingsduel van het traditioneel in januari gehouden toernooi weinig om het lijf. Zowel de Tukkers als HJK Helsinki, de landskampioen van Finland, werkten plichtmatig het duel af. Kansen waren er nauwelijks in de eerste helft, waarin FC Twente wel de overhand had.

Na rust kwamen er namens de Tukkers tien andere spelers in actie. Hierdoor konden onder andere talenten als Felitciano Zschusschen, de 21-jarige aanvaller uit het beloftenteam, en Tim Hölscher hun opwachting maken.Voor het spelbeeld had het allemaal weinig gevolgen. De Finnen verdedigden, FC Twente had het balbezit, maar veel te beleven was er voor de paar honderd toeschouwers niet. Jerson Cabral wist een vrije trap op doel te schieten, maar de Finse doelman keerde de bal. Ook de inzet van Zschusschen leverde geen doelpunt op. Daardoor bleef het bij 0-0 na negentig minuten, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden.

Doordat Savage de vierde strafschop van de Finnen onbenut liet en Dmitry Bulykin, Willem Janssen, Edson Braafheid en Jerson Cabral wel allen raak schoten, kon Felipe Gutiérrez (archieffoto), door ook de vijfde Twentse strafschop te benutten, voor de belissing zorgen.

Donderdagavond speelt FC Twente de tweede wedstrijd van de Maspalomas Cup. Dan speelt de ploeg tegen de winnaar van het duel Strømsgodset – Lausanne Sport. De wedstrijd begint om 20.30 uur (Nederlandse tijd).

Gutierrez 5-3

FC Twente eerste helft: Mihaylov, Rosales, Douglas, Bengtsson, Schilder, Brama, Fer, Tadic, Chadli, Castaignos, Gyasi.
FC Twente tweede helft: Boschker, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas (78′ Gutierrez), Braafheid, Janssen, Pelupessy, Hölscher, Zschusschen, Bulykin, Cabral.