Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

FC Twente verslaat in De Goffert ook een sterk NEC: 0-2

Geplaatst op 9 april 2022 door   ·   Geen reacties

NIJMEGEN/ENSCHEDE – Opnieuw heeft het keurkorps van FC Twente vanavond onderstreept dat de hoge positie op de ranglijst gen wonder is, want de ploeg versloeg in Nijmegen het dit seizoen ook al verrassende NEC. Het werd in De Goffert 0-2. Beide goals vielen de tweede helft. De rode kaart voor een Nijmeegse voetballer speelde daar in elk geval in mee. Na de veldverwijdering van NEC-voetballer Ali Akman scoorden Virgil Misidjan en Dimitrios Limnios voor de Enschedese ploeg in vorm.

Tot de eode kaar vooe Akman waren beide ploegen volkomen aan elkaar gewaagd. FC Twente was zeker niet de bovenliggende partij; de ploegen waren zeer an elkaar gewaagd. Na afloop zei hij dat het woord nu, dus morgen, aan de naaste belagers is, met name Feijenoord (dat het morgen in Almelo tegen Heracles moet opnemen) AZ. De inzet is rechtstreekse plaatsin voor Europees voetbal.

In de eerste helft speelde NEC met meer drang naar voren dan FC Twente. De tweede helft leek een kopie te worden, met als meest voor de hand liggende uitkomst een puntendeling. Dat liep dus anders toen het elf tegen tien werd. In de slotfase ging NEC uiteraard er nog wel vol om een remise uit het vuur te slepen, maar dat lukte niet, mee door reddingen van Twente-goalie Lars Unnerstall.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief