FC Twente verslaat Turkse landskampioen Fenerbahce met 4-3

Geplaatst op 14 juli 2011 door   ·   Geen reacties

TUBEKE – FC Twente heeft de Turkse landskampioen Fenerbahce vanavond met 4-3 verslagen. In het Belgische Tubeke, waar een oefentoernooi tussen Twente, de Turkse club en Standard Luik wordt gespeeld, hadden de Tukkers vooral in de beginfase geen kind aan Fenerbahce. Al na twee minuten, uit een prima aanval, maakte Dwight Tiendalli (foto) met een getoucheerd schot de openingstreffer. Daarna liep Twente eenvoudig uit naar 4-0 door een doelpunt van Steven Berghuis en twee treffers van Luuk de Jong.

Door een doelpunt van Semih Senturk op slag van rust en twee treffers van diezelfde speler in de tweede helft, werd het op het scorebord nog spannend. Hoewel Fenerbahce nog een paar kansjes kreeg op de gelijkmaker, was Twente ook daarna,  met de nodige jongelingen, de bovenliggende partij. Zo miste Ninos Gouriye, op aangeven van Ola John, vlak voor het eindsignaal nog een reuzekans. Twente kan vooral terugkijken op een prima eerste helft, waarin de ploeg met goed pressievoetbal en bij vlagen uitstekende combinaties Fenerbahce de wil oplegde.

Twente moest het in Tubeke nog doen zonder Bryan Ruiz, Marc Janko en Denny Landzaat. Voor Ruiz, die nog maar kort terug is van vakantie, kwam het duel te vroeg. Janko en Landzaat zijn nog herstellende van blessures. Ook Roberto Rosales was er nog niet bij wegens interlandverplichtingen. Morgenavond speelt de ploeg, eveneens in Tubeke, tegen Standard Luik. In tegenstelling tot vanavond wordt die wedstrijd niet uitgezonden op Eredivisie Live.