Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

FC Twente verslaat ook ADO Den Haag

Geplaatst op 14 april 2013 door   ·   Geen reacties

dmitry bulykinDEN HAAG – FC Twente heeft de stijgende lijn van de afgelopen weken in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag een goed vervolg gegeven. Dat de Tukkers met 3-1 wonnen kwam vooral door invaller Dmitry Bulykin (foto), hij scoorde twee keer.

FC Twente begon uitstekend in Den Haag. In misschien wel het beste halve uur na de winterstop werd de thuisploeg met goed combinatiespel weggetikt. Grote probleem was dat het spel prima oogde, maar bijzonder weinig rendement had. Dat FC Twente toch op voorsprong kwam, was meer toeval dan opzet. Een vrije trap van Dusan Tadic werd door de ADO defensie niet goed verwerkt. Gevolg was dat er een scrimmage ontstond, waarbij uiteindelijk Douglas profiteerde door via de binnenkant paal binnen te schieten. De voorsprong zorgde er voor dat de Tukkers makkelijker gingen spelen, maar ook nu werd verzuimd het kwaliteitsverschil in cijfers uit te drukken. Daardoor bleef ADO geloven in een goed resultaat. Helemaal toen Mike van Duinen na balverlies van Leroy Fer kort voor rust de stand op 1-1 bracht.

Na rust kreeg Danny Holla al snel twee keer geel. De eerste wegens commentaar op de, inderdaad niet al te beste, leiding. De tweede vanwege een vermeende overtreding. Uit de commotie die na de, onterechte, rode kaart ontstond, werd ook ADO-trainer Maurice Steijn weggestuurd, wegens aanmerkingen op de leiding. FC Twente zette aan, maar wist in eerste instantie het numerieke voordeel niet te benutten. Pas met de komst van Bulykin, die de tegenvallende Fer kwam aflossen, trok FC Twente de wedstrijd alsnog naar zich toe. Eerst schoot de Rus de 2-1 binnen. ADO probeerde alles om gelijk te maken, maar drie minuten na de 2-1 zorgde Bulykin, op aangeven van Tadic, met zijn tweede treffer voor de beslissing; 3-1.

ADO Den Haag – FC Twente 1-3 (1-1)
Scoreverloop: 24. Douglas 0-1, 41. Van Duinen 1-1, 81. Bulykin 1-2. 84. Bulykin 1-3
Scheidsrechter: Van Boekel
Rood: 60. Holla (2x geel, ADO Den Haag)
Geel: Douglas, Rosales (FC Twente)
ADO Den Haag: Coutinho, Omeruo, Wormgoor, Beugelsdijk, Koppers, Jansen (85. Visser), Malone, Holla, Chery, Van Duinen (75. Vicento), Meijers.
FC Twente: Mihaylov, Breukers (74. Bulykin), Douglas, Braafheid, Schilder, Brama (86. Janssen), Gutierrez, Fer (74. Rosales), Tadic, Castaignos, Chadli.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief