Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

FC Twente via Cambuur weer op weg richting De Kuip

Geplaatst op 29 januari 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Zeven keer wist FC Twente de bekerfinale te bereiken, waarbij de cup drie keer meeging naar Enschede. Zover is het nog niet, maar de finale in De Kuip is opnieuw in zicht.

Nog twee wedstrijden staan er tussen er tussen een nieuwe finaleplaats. De eerste daarvan is tegen Cambuur Leeuwarden. De middenmoter uit de Jupiler League lijkt op voorhand geen onoverkomelijk obstakel. Al schuilt in die gedacht misschien juist wel het grootste gevaar. Op 1 november 2012 moest FC Twente het opnemen tegen FC Den Bosch. Ook toen een tegenstander die op voorhand geen enkel probleem mocht vormen. Na een vroeg doelpunt van Denny Landzaat leek de volgende ronde wel bereikt. Dat Den Bosch voor rust tegen scoorde zorgde nauwelijks voor opwinding. Leuk voor ze werd er door de supporters gedacht. Na rust zou het vast goed komen. Dat gebeurde niet, de Bosschenaren scoorden nog een keer en FC Twente lag uit de beker.

Voor dit seizoen vormt de beker een aangename onderbreking van het competitiegebeuren. In het bekertoernooi won FC Twente immers bijna net zo vaak (3x) als in de competitie (4x). Het biedt de ploeg van trainer Gertjan Verbeek de mogelijkheid om wat extra zelfvertrouwen te tanken. Alleen daarom al moet er gewonnen worden.  Na de mindere resultaten van de afgelopen wedstrijden is een positieve uitschieter meer dan welkom.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief