Donderdag 2 april 2020
Twentesport

FC Twente viert punt na treffen met PSV in Eindhoven

Geplaatst op 26 januari 2020 door   ·   Geen reacties

EINDHOVEN/ENSCHEDE – De morele winnaar was vanmiddag FC Twente toen de Enschedese ploeg uit bij PSV van achtstand terugkwam en een punt pakte. Er vielen in Eindhoven twee goals, waarvan PSV de eerste maakte en FC Twente in overtal de tweede. Verder gebeurde er betrekkelijk weinig. De goal van FC Twente kwam op de borden na de veldverwijdering van Ibrahim Afellay, vanwege een tweede gele kaart na een onbesuisde actie. Daarvoor had Denzel Dumfries de Brabanders aan de leiding gebracht met een daverend schot. FC Twente kwam door een geweldig schot van Haris Vuckic op 1-1, wat aan het eind als een overwinning voelde.

PSV was na afloop in rouw, de harde kern kwam bij bestuur en staf verhaal halen, maar bij FC Twente heerste juist opluchting over het behaalde punt.

Vroeg storen
In de visie van trainer Gonzalo Garcia van FC Twente moesten de Enschedeërs zich verschuilen, hij verwachtte wel druk van PSV, waar de zenuwslopende crisissfeer heftiger is dan in Twente, maar wilde waar mogelijk vanuit de omschakeling gevaar stichten. Helemaal goed ging dat niet, want PSV stoorde vroeg en veel. Een paar keer brak FC Twente gevaarlijk uit, maar creëerde weinig tot niets. In de tweede helft was de ambiance aan beide kantten anders, gedrevener.

Voorwaartse druk
De trainer van de Tukkers zette zowel Ajax-huurling Noa Lang als Lutte-talent Jesse Bosch om deze reden in de basis, want gokte op voorwaartse druk en superbe afronding. FC Twente speelde PSV hiermee in de kaart, want die ploeg meer ruimte. Uit zo’n situatie viel ook de 1-0, want de weer in Eindhoven omarmde Afellay kreeg ruimte voor een ziedend schot, dat weliswaar werd gestopt door Twente-goalie Joel Drommel, maar niet klemvast, waarna Dumfries het speeltuig alsnog in het lege doel tikte.

Het leek wéér zo’n dag te worden, maar de toevalstreffer van Haris Vukic draaide alles weer andersom; de mooiste treffers zijn vaak toevalstreffers. Hij zat er dan ook mooi in, na een fraaie combinatie en via de onderkant van de lat. En opeens zag de wereld er weer anders uit.

foto: fctwente.nl (@Frank Hillen)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief