Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

FC Twente-Vitesse 0-1 (0-0)- Analyse door Robert ten Wolde

Geplaatst op 11 maart 2013 door   ·   Geen reacties

‘Het was een matige wedstrijd om naar te kijken. Dat kenmerkte zich in de rol van de twee teams. FC Twente wilde graag, maar er mislukten veel acties en Vitesse kwam eigenlijk puur voor het resultaat. Ze gokten op de kwaliteiten van individuele spelers als Bony, Van Ginkel en Reis. FC Twente heeft zichzelf tekort gedaan. De spelers werkten voor elkaar, maar misten geluk en ook kwaliteit om de drie punten te pakken.
Het viel me op dat ze iets verder vooruit wilden verdedigen om zo meer druk te kunnen zetten op de verdediging van de tegenstander. Daardoor kwam Vitesse niet echt in de wedstrijd. Wat ontbreekt bij FC Twente is de man die een pass over dertig, veertig meter kan geven. Ik kon dat mooi zien, waar ik zat. Tadic stond vaak heel mooi vrij aan de zijlijn, maar niemand die het zag of die een pass op hem durfde te geven, zoals Theo Janssen dat kan. Ze hebben teveel spelers met dezelfde eigenschappen, zoals Willem Janssen en Leroy Fer.

Maar ik zag wel veranderingen bij FC Twente, het staat er anders op. Je ziet dat Schreuder ermee bezig is.
Tim Hölscher is een mooie voetballer. Hij kan die bal misschien wel geven. Hij zette ook Janssen na een mooie loonactie vrij voor doel. Zelf had hij wat pech met een afstandsschot. Hij zou wat meer in het spel voor moeten komen. Sms ook wordt hij verkeerd gebruikt. Hetzelfde geldt voor Tadic. Daardoor staat Bulykin te vaak op een eiland. Het si jammer dat deze speler niet wat sneller is. Dan zou hij vaker in scoringspositie komen. Castings heeft die snelheid wel, maar mist het overzicht.
FC Twente breit al met al nog teveel. Vaak kiest de speler voor zekerheid en wordt op babbelt gespeeld.

Ik geef voor de amusementswaarde een zesje. Het was geen sprankelend voetbal. FC Twente werkte hard, maar het was geen mooie wedstrijd om te zien. Vitesse liet ook niet veel zien. Ze maakten een doelpunt en wilden snel weer naar Arnhem. De Man of the Match was voor mij deze keer de twaalfde man, namelijk de fans van FC Twente. Ze waardeerden het dat de ploeg hard werkt en beleven positief.’

FC Twente – Vitesse 0-1 (0-0)
Scoreverloop:
63. Bony 0-1
Arbiter: Bossen
Geel: Brama (FC Twente), Ibarra (Vitesse)

Man van de wedstrijd: De twaalfde man van FC Twente
Sterren: geen
Amusementswaarde: 6

FC Twente: Mihaylov, Breukers, Bengtsson (73. Wisgerhof), Braafheid, Schilder, Brama, Fer (90. Zschusschen), Janssen (82. Castaignos), Tadic, Bulykin, Hölscher.
Vitesse: Velthuizen, Van der Struijk (86. Mori), Kashia, Kalas (46. Reis), Van Aanholt, Janssen, Van Ginkel, Havenaar, Ibarra, Bony, Kakuta (76. Pröpper).

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Robert ten Wolde

Oud-voetballer van oa Sportclub Enschede, Achilles’12 en Rigtersbleek.

Reacties (0)
Archief