FC Twente – Vitesse 0-1 (0-0) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 10 maart 2013 door   ·   Geen reacties

‘Ik vind dat FC Twente meer verdiende dan de 1-0 nederlaag, gezien de kansen hadden ze met 2-1 of 3-1 horen te winnen. De eerste 28 minuten van de wedstrijd gingen op en neer. Als vervolgens Willem Janssen de enorme kans die hij krijgt, benut en ook de andere goede mogelijkheid levert een doelpunt op, dan zit FC Twente bij rust al op rozen. Ik vond dat de ploeg vandaag beter speelde dan dat ze lange tijd gedaan hebben. Eigenlijk klopte alles, het ontbrak alleen aan de afwerking.

Wanneer je zelf het doelpunt niet maakt, weet je dat de tegenstander dat vaak wel doet. Met Wilfried Bony heeft Vitesse een speler die de gehele wedstrijd onzichtbaar kan zijn om dan toch toe te slaan. Dat is echt een kwaliteit. Ik vond dat de verdediging van FC Twente, ondanks het tegendoelpunt, goed stond. Eigenlijk heb je Douglas en Roberto Rosales vandaag niet eens gemist, want hun vervangers, Tim Breukers en Edson Braafheid (foto) hebben het gewoon goed gedaan.

Vitesse wist van de twee kansen die er waren er een te benutten, FC Twente kreeg er wel vijf en benutte die niet, dat maakt vandaag het verschil. FC Twente liet voor het eerst sinds weken weer een stijgende lijn zien, dat is iets wat vertrouwen geeft voor de komende periode. Ook vandaag had de ploeg meer verdiend, het ontbrak aan het afmaken van de mogelijkheden.

Ik heb geen man van de wedstrijd gezien, zoals ik ook geen sterren heb uitgedeeld. De manier van spelen van FC Twente, met heel veel inzet, zorgde wel voor een leuke wedstrijd, die ik beoordeel met een zeven.”

FC Twente – Vitesse 0-1 (0-0)