Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

FC Twente volgt Heracles-revelatie Lerin Duarte

Geplaatst op 28 december 2011 door   ·   5 Reacties

ALMELO/ENSCHEDE – De verrichtingen van Lerin Duarte bij Heracles Almelo blijven niet onopgemerkt bij FC Twente. De behendige en fysiek sterke middenvelder, die afgelopen zomer de overstap maakte van Sparta, wordt gevolgd door de buurman uit Enschede, met het oog op het nieuwe seizoen. Duarte kwam dit seizoen over als potentiële speler voor de toekomst, maar veroverde, mede door een blessure van Marko Vejinovic, al snel een basisplaats en is uitgegroeid tot een smaakmaker. Ook nu de Almelose club weer over een volledig fitte middenlinie beschikt, is Duarte nog steeds van grote waarde voor trainer Peter Bosz.

‘Lerin ontwikkelt zich snel’, zei Bosz kort voor het einde van de eerste seizoenshelft over de vooruitgang van Duarte. ‘Of het me verrast heeft? Ik wist wat hij kon, kende hem al uit zijn tijd bij Sparta. Het is een grillige speler die fysiek ook sterk is. Met zijn actie kan hij op het middenveld ruimte scheppen. Hij moet nog wel dingen verbeteren, zoals zijn korte pass. Die moet harder en strakker. Ik zie hem meer als een speler achter de bal, dan als aanvallende middenvelder.’ Bovendien is het karakter van Duarte tekenend. Toen Sparta een immense transfersom vroeg, wilde de middenvelder daar niet tegen procederen. ‘Hij wilde graag naar Heracles, maar eveneens uit de voordeur bij Sparta vertrekken. Dat hij zo is, siert hem.’

Archieffoto: Lerin Duarte (Nick Zweers)

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. Truus says:

  Nou,als die gaat,laat ze maar flink dokken!!(dus lekker een poot uittrekken!!)

 2. Jeroen says:

  Twente en flink dokken, dat geloof je zelf toch niet Truus! Ze doen een schandalig bod van 1 miljoen en lopen dan weg. Hebben ze bij Robert Schilder, Strootman en Tadic ook gedaan.

 3. hidde says:

  waarom wil Twente duarte middenveld heeft Twente wel. en voor de linksbackpositie?
  Twente hou alsjeblieft op duarte is een middenvelder

 4. martin says:

  Twente doet geen schandalige aanbiedingen,maar de clubs vragen tegenwoordig schandalige bedragen voor spelers als ze een bal twee keer hoog kunnen houden! En daar doet fct niet aan mee vandaar dat fct een van de twee clubs is die echt financieel gezond zijn!!!!!!
  Denk dat het tijd word dat de voetbal wereld ook gaat beseffen dat de tijden aan het veranderen zijn en dat dus ook de bedragen die worden geboden lager zullen worden,tenzij de arabieren of de russen langs komen,maar of die nou voor duarte langs komen?,lijkt me sterk!

 5. Jeroen says:

  Martin vraagt Fc Twente zelf dan ook niet teveel voor de speler(s) die ze zelf wil (kan) verkopen? Of speelt Twente dan voor sinterklaas…….wat denk jij?
Archief