FC Twente vrouwen met ruime cijfers langs Anderlecht

Geplaatst op 22 maart 2013 door   ·   Geen reacties

375x FC Twente -  RSC Anderlecht 6-0ENSCHEDE – Het vrouwenteam van FC Twente heeft een ruime overwinning gebeokt op RSC Anderlecht. In de eerste ontmoeting met een Belgische tegenstander in eigen stadion, wonnen de Tukkers met 6-0.

De score werd al na tien minuten geopend door Maayke Heuver. In een eerste helft waarin FC Twente grote kansen kreeg bleef het bij die ene goal. Daarmee mochten de Belgische vrouwen zich bijzonder gelukkig prijzen, want naast een schot tegen de paal, van Ellen Janssen, was FC Twente nog vijf a zes keer dicht bij een doelpunt. Slecht afwerken voorkwam dat de wedstrijd halverwege al beslist was.

De tweede helft kwamen de doelpunten er alsnog. Na een uur kreeg FC Twente een strafschop, doordat een van de Belgische speelsters hands maakte in eigen strafschopgebied. Sherida Spitse bracht vanaf elf meter de stand op 2-0. Amper twee minuten later scoorde Spitse haar tweede van de avond.

Anderlecht had maar weinig in te brengen en speelde ver onder het niveau dat de Nederlandse clubs tot dusver hebben laten zien. Een sterk spelende FC Twente liep dan ook makkelijk uit naar een grotere voorsprong. Het werd  4-0 door een doelpunt van Marlous Pieëte. Niet veel later tekende Heuver ook voor haar tweede goal van de avond. In de slotseconden van de wedstrijd besloot Ellen Jansen de eindstand op 6-0 na eerder al een aantal grote kansen te hebben gemist.

375x FC Twente - RSC Anderlecht - Ajan VeurinkDoor de ruime overwinning revancheerde FC Twente zich voor de nederlaag tegen Standaard Luik van afgelopen week. FC Twente trainer Arjan Veurink (foto) vertelde na afloop dat de titelstrijd in zijn beleving nog allesbehalve beslist is. ‘De eerste helft speelden we moeizaam en lieten we te veel kansen onbenut. Na rust vond ik ons wel heel goed spelen en maakten we de kansen wel af. Deze uitslag neerzetten was ook het enige gepaste antwoord, na onze nederlaag tegen Standaard Luik van afgelopen zaterdag. De titelstrijd is zeker nog niet beslist, want Luik komt ons nog wel tegen.’

FC Twente Vrouwen – RSC Anderlecht 6-0 (1-0)
Scoreverloop 10. Heuver 1-0 61. Spitse 2-0 (pen.), 63. Spitse 3-0, 68. Pieëte 4-0, 82. Heuver  5-0, 90. Jansen 6-0
Opstelling FC Twente Van Veenendaal,  Minnaar, Van de Sanden (69. Renfurm), Spitse, Heuver, Pieëte (84. Klein Braskamp), Roetgering, Worm, Munsterman,  Jansen, Wigger (75. Bakker)