FC Twente vrouwen onderuit tegen ADO Den Haag

Geplaatst op 21 april 2011 door   ·   2 Reacties

ENSCHEDE – Het vrouwenelftal van FC Twente heeft donderdagavond de topper met ADO Den Haag verloren. In De Grolsch Veste eindige het duel in 2-0. Ondanks de nederlaag blijft FC Twente wel koploper in de Eredivisie van het vrouwenvoetbal.

Voorafgaand aan het duel hadden de vrouwen van FC Twente, als koploper in de Eredivisie, een voorsprong van vier punten op nummer twee, ADO Den Haag. Met op dat moment nog vier duels te gaan, was er voor de bezoekers sprake van een wedstrijd waarin alleen een overwinning zou tellen. Opvallend genoeg leken de speelsters van FC Twente zich nauwelijks bewust van die uitgangssituatie. Daar waar de bezoekers met veel inzet, strijd en  beleving speelden, ontbrak dat alles volledig aan Twentse zijde.

Het nerveus en onzeker spelende FC Twente wist zich geen raad met het felle Den Haag en leed veelvuldig balverlies. Voor rust leverde het ADO, ondanks een groot overwicht, slechts enkele mogelijkheden op.

Na de hervatting bood FC Twente meer tegenstand, maar ook nu bleven de Haagse vrouwen de bovenliggende partij. Na een kwartier kregen de bezoekers de, verdiende, beloning. Een hard schot werd door keepster Sari van Veenendaal niet goed verwerkt, waarna Renate Jansen van dichtbij de 1-0 binnen kon tikken. Tien minuten later was de wedstrijd beslist, toen de scheidsrechter een duel tussen Lisanne Grimberg en Kirsten Bakker als onreglementair verdedigen beoordeelde. Mandy van den Berg bracht vanaf elf meter de stand op 2-0.

De laatste twintig minuten leek FC Twente eindelijk het belang van de wedstrijd te gaan beseffen. Massaal werd de aanval gezocht. Dit alleen zonder al te veel vernuft, waardoor de speelsters van Den Haag keer op keer als winnaar uit de strijd kwamen. Verder dan een kans voor Siri Worm en enkele afstandschoten, waarbij Ashley Nick nog het dichtste bij was, kwam FC Twente niet.

Door de nederlaag is ADO Den Haag nu FC Twente tot op een punt genaderd. Ook AZ, dat FC Zwolle versloeg, is weer terug in de kampioensstrijd. De Alkmaarders staan, op twee punten afstand, derde.

FC Twente Vrouwen – ADO Den Haag 0-2 (0-0)
Scoreverloop: 59. Jansen 0-1, 69. Van de Berg 0-2
FC Twente: Van Veenendaal, Nick, Van De Putte, De Boer, Bakker, Roetgering, Heuver, Pieëte (68. Van Brummelen), Jansen, Mijnheer (60. Worm), Dekker.