Zondag 23 juni 2024
Twentesport

FC Twente wacht tegen Ajax schier onmogelijke opgave

Geplaatst op 1 december 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE –Wanneer FC Twente zaterdag aantreedt tegen Ajax, heeft het duel op voorhand veel weg van een treffen tussen David en Goliath. Hoewel Ajax al jarenlang niet wist te winnen in Enschede, lijkt het voor de aanstaande editie voor het eerst sinds lange tijd een formaliteit.

Was het kwaliteitsverschil toch al enorm groot, door blessures en schorsingen is FC Twente nog verder verzwakt. Zo ontbreek Thomas Lam, vanwege de gele kaart die hij tegen AZ kreeg. Dat was zijn vijfde, met een automatische schorsing tot gevolg. Wie wel terugkeert, is Danny Holla. De middenvelder doorstond de oefeningen tijdens de training deze week en is dus weer inzetbaar.

Zelfde tactiek
Hoewel de wedstrijd tegen AZ er eigenlijk geen aanleiding voor geeft, lijkt het aannemelijk dat Verbeek dezelfde tactiek zal kiezen. ‘We gaan niet iedere week iets nieuws proberen. Dat is niet goed voor de ploeg. Ik merk dat ik steeds meer aan de spelers gewend raak en zij aan mij. Ik krijg een steeds beter beeld bij ze en dat helpt bij het maken van keuzes. Of dat tot het gewenste resultaat leidt, dat gaan we zien’, laat de oefenmeester weten.

Defensief
Toch zal FC Twente anders voor de dag moeten komen dan tegen AZ. Want negentig minuten achteruit lopen en achterover leunen tegen Ajax is bijna vragen om een nederlaag. De kans dat de Amsterdammers niet minimaal een keer scoren is nagenoeg nul. ‘Het is duidelijk dat we het achterin meer dicht moeten houden en naar voren toe meer moeten creëren. Ajax is voetballend natuurlijk sterker, maar dat zegt niet alles. Wij moeten zorgen dat we wat betreft inzet, passie en beleving beter zijn. Daarnaast gaat het in voetbal om momenten, waarin een wedstrijd wordt beslist’, hint Verbeek op een ultra defensieve speelwijze.

Negatieve serie ombuigen
Wie het verhaal van David en Goliath kent weet hoe het destijds afliep. Voor een variant daarop zullen ze in Enschede op voorhand tekenen. Zeker met de lastige serie wedstrijden die gaat volgen. Er zal Verbeek alles aan gelegen zijn de negatieve serie om te buigen en eindelijk weer eens een resultaat te halen waarmee hij verder kan.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief