FC Twente wint derby tegen Heracles in de eigen Veste

Geplaatst op 29 september 2017 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – De Twentse derby is gewonnen door FC Twente. Fredrik Jensen zette zijn ploeg al na twee minuten op voorsprong.  Paul Gladon maakte na rust gelijk. Een kwartier voor tijd bepaalde  Danny Holla met een fraaie vrije trap de eindstand op  2-1.

Vooraf was de verwachting dat in deze editie Heracles Almelo de overhand zou hebben. De Almeloers troffen een FC Twente waartegen wat te halen zou zijn. Het was dan ook opvallend dat het juist FC Twente was dat stormachtig en vol overtuiging aan het duel begon. Die tactiek leek Heracles niet alleen te verrassen maar zelfs compleet te verlammen.

Snelle voorsprong

Al na twee minuten lag de bal in het net. De poging van Haris Vuckic werd door Lerin Duarte van de lijn gehaald, maar Fredrik Jensen reageerde attent en schoot de 1-0 binnen. FC Twente kreeg kansen om veel meer afstand te nemen van de machteloos ogende Almeloers. Vuckic en Jensen lieten die kansen onbenut.

Heracles mocht zich heel gelukkig prijzen dat het de rust haalde met slechts een 1-0 achterstand, want een score van 3-0 of 4-0 had ook tot de mogelijkheden behoort. Duarte haalde een bal van de lijn, Tom Boere schoot net voorlangs en Assaidi was ongrijpbaar.

Betere tweede helft voor Heracles
Voor John Stegeman, die na afloop zich uitgebreid verontschuldigde voor het zwakke spel van zijn ploeg en daar de volledige verantwoordelijkheid voor nam, reden om in te grijpen. Peter van Ooijen keerde na rust niet terug en werd vervangen door Reuven Niemeijer. Met Kuwas op het middenveld oogde het spel van Heracles een stuk beter. FC Twente werd teruggedrongen en Heracles kwam terug in de wedstrijd. Dat leverde al snel een doelpunt op. Brahim Darri vond Paul Gladon, die ongehinderd de 1-1 kon binnen koppen.

Terechte winnaar
Even leek het erop dat de wedstrijd compleet zou kantelen. Heracles zette aan en zocht naar de voorsprong. Die kwam er niet. Sterker nog, het was FC Twente dat wist te scoren. Een kwartier voor tijd kreeg invaller Danny Holla een vrije trap te nemen. Dat deed hij op fantastische wijze, ver buiten bereik van doelman Bram Castro. Heracles zette nog een keer aan, in de jacht naar de gelijkmaker. De Almeloërs hadden geluk dat FC Twente niet profiteerde van de ruimte die het kreeg. Daardoor bleef het duel tot in blessuretijd spannend. Met FC Twente kreeg het duel uiteindelijk de verdiende winnaar.

FC Twente – Heracles Almelo 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 2. F.Jensen 1-0, 52. Gladon 1-1, 76. Holla 2-1
Scheidsrechter: Higler
Gele kaart: Vuckic (FC Twente), Proper, Kuwas (Heracles Almelo)
Toeschouwers: 27.100
FC Twente: Brondeel; Ter Avest, Lam, Bijen, Van der Lely; Vuckic, Liendl (68. Holla), F. Jensen (58. Tighadouini); Slagveer, Boere, Assaidi (90+3. Cuevas).
Opstelling Heracles Almelo: Castro; Breukers (62. Droste), Pröpper, Hardeveld, Duarte; Monteiro, Pelupessy, Van Ooijen (46. Niemeijer); Kuwas (78.Peterson), Gladon, Darri.

FOTOGRAFIE: Cees Elzenga