FC Twente wint eindelijk weer eens

Geplaatst op 17 maart 2013 door   ·   Geen reacties

foto GRONINGEN – FC Twente heeft de eerste overwinning van 2013 binnen. Op bezoek bij FC Groningen boekten de Tukkers een 3-0 zege. In de Euroborg scoorde Leroy Fer (foto) vlak voor rust. Na de hervatting benutte Dusan Tadic een strafschop en zorgde Luc Castaignos voor de definitieve beslissing.

Wanneer FC Twente niet had gewonnen in Groningen, zou het de slechtste reeks uit de clubhistorie hebben neergezet. Want nog nooit duurde de reeks zonder overwinning langer dan de serie van de afgelopen weken. Voor rust had het er alle schijn van dat de negatieve serie zomaar een vervolg zou kunnen krijgen. Want zowel FC Twente als FC Groningen slaagde er nauwelijks in tot uitgespeelde mogelijkheden te komen. De kopballen van Virgil van Dijk en Leroy Fer waren lange tijd de enige wapenfeiten. Dat Fer op slag van rust na een corner van Dusan Tadic raak kopte was dan ook een zegen voor de wedstrijd. De Twentse voorsprong betekende dat FC Groningen na rust wel moest gaan voetballen en er in elk geval meer zou gebeuren dan voor de thee.

Die verwachting bleek in praktijk ook uit te komen, want de thuisploeg ging, noodgedwongen, fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. FC Twente werd onder druk gezet. Maar waar de Tukkers de laatste weken bezweken, had de ploeg van Alfred Schreuder eindelijk weer eens de wind in de zeilen. Met Luc Castaignos en Nacer Chadli in het veld lukte het bovendien ook nog eens om wat meer lijn in het spel te krijgen. De Belgische international, die terugkeerde van een blessureperiode, was amper in het veld, toen hij al aan de basis stond van de 2-0. Na een goede actie stelde hij Tim Hölscher in staat om Luc Castaignos in stelling te brengen. Castaignos snelde richting het Groningse doel, waar hij doelman Marco Bizot trof. Hoewel de aanvaller over de keeper heen leek te springen en vervolgens ten val kwam, kende Kevin Blom een strafschop toe en moest Bizot met rood het veld verlaten. Tadic benutte het buitenkansje en zorgde zo voor de beslissing.

Kort na de 2-0 bracht Tadic Castaignos opnieuw in stelling en dit keer schoot de spits zelf raak. De 3-0 gooide de wedstrijd definitief in het slot en zorgde er voor dat FC Twente de eerste overwinning van 2013 bij kon schrijven. Hoewel het spel zeker niet goed was, bood het, met name in de laatste fase, aanknopingspunten. Daarmee lijkt in elk geval de weg omhoog weer ingezet.