Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

FC Twente wint in dé Hake-wedstrijd van Roda JC

Geplaatst op 21 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft met 3-0 van Roda JC gewonnen. Die uitslag was verdiend al hadden de Enschedeers niet te klagen over de leiding. Scheidsrechter Güzübüyük gaf een strafschop en kende een doelpunt goed waar buitenspel aan vooraf ging.

Opvallend was dat het publiek met regelmaat Hake bedankt scandeerde. Daarmee maakten de fans duidelijk dat zij achter de oefenmeester staan die eerder in de week het veld moest ruimen.

De wedstrijd zelf begon uiterst matig. Beide ploegen lieten zien waarom ze onderin de stand op de ranglijst bivakeren. Aan die situatie kwam een eind, toen de valpartij van Oussama Assaidi werd beloond met een strafschop. Assaidi schoot zelf rask en en brak zo de wedstrijd open.

Vervolgens bleek dat Roda JC niet in staat was terug in de wedstrijd te komen. Toen Assaidi na rust de stand op 2-0 bracht, was de wedstrijd gespeeld. Het zat FC Twente opnieuw mee. Op moment dat Tom Boere de bal naar Assaidi speelde ging deze via Luciano Slagveer, die buitenspel stond. Het ontging scheidsrechter Güzübüyük en zijn assistenten.

Een kwartier voor tijd bepaalde Peet Bijen de einstand op 3-0 door de rebound na de poging van Boere binnen te schieten. Door de zege is FC Twente oogeklommen naar plaats dertien. Wanneer Heracles zondag verliest van PSV zakken de Almeloërs ook onder hun buurman.

FOTOGRAFIE: Cees Elzenga

FC Twente–Roda JC Kerkrade 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 26. Assaidi 1-0 (pen.), 57. Assaidi 2-0, 73. Bijen 3-0
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 23.600
Gele kaart: Lam, Holla (FC Twente), Kum, Schahin (Roda JC)
Opstelling FC Twente: Brondeel, Ter Avest, Lam, Bijen, Cuevas, Holla (85. Van der Heyden), Liendl, Jensen (74. Tighadouini), Assaidi (85. Buckley-Ricketts), Boere en Slagveer.
Opstelling Roda JC Kerkrade: Jurjus, Götz, Kum, Auassar, Vansteenkiste, Gnjatic (50. Ndenge), El Makrini (74. Vancamp), Rosheuvel, Gustafson, Engels (77. Van Velzen) en Schahin.

 

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief