Vrijdag 25 oktober 2024

FC Twente wint moeizaam van Vitesse

Geplaatst op 12 februari 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft vanavond met 1-0 gewonnen van Vitesse. Na twintig minuten kwam Twente op voorsprong door een doelpunt van Nacer Chadli (foto). In de tweede helft drongen de gasten uit Arnhem aan en kregen een paar goede mogelijkheden, maar doelman Nikolay Mihaylov hield zijn doel schoon.

FC Twente begon in de eigen Grolsch Veste sterk en zette Vitesse van meet af aan onder druk. Vitesse beperkte zich tot verdedigen en liet het spel aan Twente. In het eerste half uur kwamen de Arnhemmers nog goed weg. Bryan Ruiz (kopbal), Luuk de Jong (schot) en Theo Janssen (pegel op de lat) wisten het net niet te vinden.  Na veertig minuten was het wel raak. Wout Brama, de terechte man of the match, onderschept de bal op de helft van Vitesse, passte op Theo Janssen, die met een bekeken bal Nacer Chadli in stelling bracht. De kersverse international van België schoot met links hard en diagonaal raak. In het vervolg van de eerste helft bleven de Tukkers de betere ploeg, maar vergaten ze om de score hoger uit te laten vallen. Vitesse kwam er voor de pauze slecht één keer uit, maar het schot van Van Ginkel ging ruim naast.

In de tweede helft leek Twente op de zelfde voet verder te gaan. Vitesse moest terug, Twente dicteerde en creëerde opnieuw een paar aardige mogelijkheden. Na een uur spelen ging de Twentse storm liggen. Vitesse rook haar kans en ging op zoek naar een punt. Het normaal zo degelijke spel van de Twente maakte plaats voor nonchalance en de Arnhemmers werden een paar keer gevaarlijk. Vitesse bleef drukken, maar tien minuten voor tijd leek Nacer Chadli de genadeklap uit te delen. Een schot van Ruiz belandde op de vuisten van Room, waarna Nacer Chadli de bal vrij kon binnen lopen. Tot ieders verbazing schoot de aanvaller naast. Diep in blessuretijd leek Twente toch nog averij op te lopen. Davey Pröpper kapte Douglas knap uit, maar zag Nikolay Mihaylov op schitterende wijze redding brengen.

Al met al boekte FC Twente een verdiende overwinning, maar kreeg de ploeg bijna de rekening voor haar nonchalance en het niet benutten van de kansen.

FC Twente – Vitesse: 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 39. Chadli 1-0.

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Douglas, Wisgerhof, Onyewu, Brama, Chadli (89. Landzaat), Janssen, Ruiz, De Jong, Bajrami (73. John).
Vitesse: Room, Van der Struijk, Kashia, Rajkovic, Yasuda, Riverola, Lopez, Matic (58. Propper), Babangida, Van Ginkel (63. Pedersen/ 84. Stevanovic), Aissati.