FC Twente wint oefenduel van Galatasaray

Geplaatst op 20 juli 2011 door   ·   Geen reacties

OSNABRÜCK – FC Twente heeft in Osnabrück de oefenwedstrijd tegen de Turkse topclub Galatasaray met 1-0 gewonnen. Het doelpunt uit een corner van Nacer Chadli kwam ver in de tweede helft in een scrimmage van de voet van een der Turkse verdedigers. Bij FC Twente maakten Bryan Ruiz (foto) en Marc Janko bij aanvang van de tweede helft hun rentree. Ruiz begon later aan de voorbereiding wegens interlands voor de nationale ploeg van Costa Rica; Janko was een tijdje geblesseerd.

De Turken beonnen in de Osnatel Arena in Osnabrück fel aan de wedstrijd. Naarmate het eerste bedrijf vorderde, kwam ook Twente beter in de wedstrijd. Maar beide ploegen creëerden nauwelijks kansen.
In de tweede helft hadden de keepers nog steeds heel weinig te doen. Tussen de beide zestienmeterlijnen werd echter wel gepassioneerd gevoetbald en maakten de ploegen er een tamelijk waardevolle oefenwedstrijd van.

Trainer Co Adriaanse bestempelde het duel als een internationale topwedstrijd. Hij doelde vooral op de eerste helft waarin Galatasaray al na enkele seconden letterlijk een tik uitdeelde aan Willem Janssen. ‘Ze kenden de manier waarop wij van Fenerbahce hebben gewonnen. Deze wedstrijd van hoge waarde met het oog op het naderende Europese  duel tegen FC Vaslui. Het was de laatste grote test’, aldus Adriaanse die vanavond al rekening hield met de schrosingen van Douglas en Tiendalli.  Hij wil in de laatste oefenwedstrijd voor het duel met FC Vaslui tegen WKE (vrijdag bij ATC) vooral spelers laten meedoen die nog weinig kansen hebben gehad in deze voorbereiding.
Adriaanse was ook verheugd over de rentree van Bryan Ruiz. ‘Hij heeft nog vakantiebenen. Logisch want hij is pas vorige week ingestapt. Ik hoop dat iedereen blijft, zodat we alles bij elkaar kunnen houden’, zei de trainer.

Bryan Ruiz was blij weer een helft gespeeld te hebben. ‘Het is me goed bevallen, ik heb lekker gespeeld’, zei hij. ‘Ik laat de knie goed verzorgen nu en werl verder aan mijn conditie.’