Vrijdag 29 maart 2024

FC Twente wint ruim van Stranraer in Schotland

Geplaatst op 8 juli 2017 door   ·   Geen reacties

STRANRAER – FC Twente heeft de vriendschappelijke ontmoeting met het bevriende Stranraer afgesloten met een ruime overwinning. In een wedstrijd die voetbaltechnisch niet veel voorstelde werd het 0-5.

Stranraer komt uit op het derde niveau in Schotland. Dat verschil met een club uit de Nederlandse eredivisie bleek te groot. Voor het duel klapten de spelers en de toeschouwers een minuut lang voor de overleden supporters van Twente. In honour of the boys we’ve lost, stond er op een spandoek ter nagedachtenis aan Boris Dijkhuizen, Dennis van Unen en Rafael Paol.

Na twintig minuten opende George de score. Hij schoot de bal vanaf de linkerkant fraai binnen: 0-1. Tien minuten later maakte Vuckic na een goede individuele actie er 0-2 van. Op slag van rust werd het ook nog 0-3 na een eigen goal van de thuisploeg.
Na rust werd er volop gewisseld wat het niveau geen goed deed. Jari Oosterwijk scoorde twee keer en bepaalde de eindstand op 0-5

Scoreverlopp:Stranraer – FC Twente 0-5 (0-3)

19. George 0-1, 30. Vuckic 0-2, 40. 0-3 (e.d). 70. Oosterwijk 0-4, 85. Oosterwijk 0-5

Opstelling FC Twente eerste helft: Hengelman; Ter Avest, Hooiveld, Bijen, Trajkovski; Holla, Vuckic, Van der Heyden; George, Boere, Laukart.

Tweede helft: Hengelman; Van der Lely,Roemeratoe, Thesker, Jensen; Browning (65. Schet), Vankan, Grotenhuis; Frimann, Oosterwijk, Trotman.