Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Twee transfers en een nederlaag voor FC Twente

Geplaatst op 6 juli 2017 door   ·   Geen reacties

ERICA -Het was voor FC Twente donderdag een dag die past in de voorbereidingsperiode. Het raakte Kamohelo Mokotjo kwijt. Hij maakt per direct de overstap naar Brentford. Daartegenover staat de komst van Nikola Gjorgjev. Hij wordt voor twee seizoenen gehuurd van Grasshopper Zurich. Dan werd er ook nog gevoetbald. Tegen het Duitse sv Meppen leed FC Twente een 3-0 nederlaag.

Gjorgjev
FC Twente heeft Nikola Gjorgjev gehuurd van het Zwitserse Grasshopper Zürich. De huurperiode gaat  over twee seizoenen, met daarnaast een optie tot koop. Gjorgjev kwam afgelopen weken nog uit voor zijn land Macedonië tijdens het EK onder 21 jaar. Hij sluit volgende week aan bij de rest van de selectie.

Mokotjo
Tegenover de komst van de Macedoniër staat het vertrek van Kamohelo Mokotjo. De Zuid-Afrikaan maakte er geen geheim van graag te willen vertrekken naar de Engelse competitie. Met Brentford heeft hij in elk geval een club uit het gewenste land gevonden. Brentford komt uit op het tweede Engelse niveau. Mokotjo zal ongetwijfeld hebben gehoopt op een grotere club, maar toen de interesse uitbleef voor een stapje lager hebben gekozen.

SV Meppen
Naast alle transfers werd er ook nog gevoetbald, al leverde dat FC Twente weinig op. In een bar slechte wedstrijd werden de Tukkers met 3-0 opzij gezet door sv Meppen. De Duitsers komen uit in de derde Liga. Door met veel inzet en strijd te spelen werd FC Twente het voetballen onmogelijk gemaakt en behaalde de op papier mindere tegenstander een ruime zege.

Danny Holla raakte met een vrije trap de onderkant lat. Daarnaast waren er in de slotfase enkele kleine mogelijkheden. Daartegenover stond dat Boere nagenoeg onzichtbaar was en ook Vuckic een uiterst moeizame wedstrijd speelde.

Na drie oefenwedstrijden is duidelijk dat er nog heel wat moet gebeuren voordat het nieuwe FC Twente klaar is voor de competitie.

FC Twente – SV Meppen 0-3 (0-2)
Score: 6. Gebers 0-1, 32. Prosipal, 50. Isitan
FC Twente eerste helft: Brondeel, Van der Lely, Thesker, Bijen, Trajkovski, Holla, Van der Heyden, Laukart, Vuckic, Boere, George.
FC Twente tweede helft: Brondeel, Ter Avest, Hooiveld, Browning, R.Jensen, Grootenhuis, Vankan, Frimann (72’ Schets), Oosterwijk, Roemeratoe, Trotman.
Scheidsrechter: Nijhuis
Gele kaart: Van der Lely (FC Twente)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief