Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

FC Utrecht – FC Twente 1-1 (1-0) Analyse door Gert Lammerink

Geplaatst op 6 februari 2011 door   ·   Geen reacties

Analyticus: Gert Lammerink

Het was best aardige wedstrijd, vooral de tweede helft. Er waren grimmige overtredingen ook van FC Twente waarbij je merkte dat de ploeg geïrriteerd was richting de scheidsrechter. FC Twente liet zien dat het zich niet fysiek wilde laten wegzetten door FC Utrecht en dat de ploeg daarnaast meer kwaliteiten in huis heeft.

De eerste helft was FC Utrecht de betere ploeg, zonder dat de ploeg erg gevaarlijk werd. De tweede helft kregen beide ploegen kansen om de wedstrijd te winnen. Ik vind dat FC Twente het heel goed gedaan heeft in een lastige uitwedstrijd. Hoewel de ploeg in de slotfase via Bryan Ruiz en Douglas kansen kreeg, was het uiteindelijke gelijke spel verdiend. Wanneer ze alleen de gehele wedstrijd zo hadden gespeeld als de tweede helft, dan had FC Twente de wedstrijd naar mijn mening zeker gewonnen.

Uiteindelijk kon iedereen zich wel vinden in de puntendeling in een wedstrijd waarin het, mede door de harde wind, lastig voetballen was. Ik heb aan de zijde van FC Twente geen echte uitblinkers gezien, deel dus ook geen sterren uit. Als man van de wedstrijd kies ik voor Nikolay Mihaylov (foto) . Hij speelde heel geconcentreerd en keepte goed. Bovendien ging hij goed om met de lastige wind en maakte hij een paar goede reddingen. Ook Douglas vond ik goed spelen, al maakte hij wat kleine foutjes. Aanvallend kreeg hij een kans, waarbij hij haast verdwaald leek in het strafschopgebied van Utrecht. In plaats van te schieten probeerde hij nog een man uit te spelen, kreeg alsnog de schotkans, maar liet de mogelijkheid onbenut.

De wedstrijd beoordeel ik met een acht. Het waren twee ploegen die speelden voor de winst en met name in de tweede helft heel hard werkten. Daarbij geteld de moeilijke omstandigheden, terwijl het best wel een goede wedstrijd was.

Amusementswaarde: 8

Sterren: geen

Man/Vrouw of the match: Nikolay Mihaylov

Scoreverloop: 37. De Kogel 1-0, 50. Chadli 1-1

Opstelling Deto: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Leugers (83. Buysse), Brama, Landzaat, Janssen, Chadli(86. Bajrami) , Janko (46. Ruiz), De Jong.

Rapporteur Gert Lammerink is verslaggever voor het ANP

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief