Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

FC Zenit St. Petersburg – FC Twente 2-0 (2-0) – Analyse door Gerrit Volmer

Geplaatst op 18 maart 2011 door   ·   Geen reacties

Het was een mooie spannende wedstrijd, waarin Zenit de eerste helft beter was, maar waarin FC Twente de tweede helft veel kansen kreeg. Ik vond dat Zenit er niet in slaagde dat te brengen wat ik vooraf van ze had verwacht. De eerste helft had FC Twente natuurlijk alle geluk van de wereld. Na rust vond ik ze wel goed spelen, al waren Bart Buysse en Roberto Rosales beide erg zwak. De tweede helft was FC Twente zeker gelijkwaardig en kreeg het de nodige kansen, dat was voor rust wel anders, toen kregen ze bijvoorbeeld pas in de 43e minuut de eerste corner.

Oguchi Onyewu speelde wel een goede wedstrijd en was erg belangrijk voor de ploeg. Het hoeft ook geen goede wedstrijd te zijn, in Europees voetbal gelden wat dat betreft andere wetten en gaat het er om dat je het resultaat thuis weet te brengen. Over de twee wedstrijden samen was Zenit de betere ploeg, maar is het FC Twente, dat verder gaat. Bij FC Twente ontbraken met Douglas en Bryan Ruiz natuurlijk de beste twee spelers, bovendien was het veld dusdanig slecht, dat het goed voetbal in de weg stond. Ik vond het jammer dat Nacer Chadli aan de rechterkant speelde, aan de linkerkant vind ik hem beter tot zijn recht komen. Uiteindelijk was het FC Twente dat verdiend verder kwam.

 Ik heb een mooie wedstrijd gezien die ik een zeven geef voor de amusementswaarde. Als man van de wedstrijd kies ik voor Onyewu die ik sterk vond spelen en voor Brama die heel belangrijk was voor de ploeg.

 FC Zenit St. Petersburg – FC Twente 2-0 (2-0)

Amusementwaarde: 7
Man van de wedstrijd: Oguchi Onyewu en Wout Brama
Scoreverloop: 16. Shirokov 1-0, 37. Kerzhakov 2-0
Gele kaarten: Danny, Bruno Alves en Anyukov (Zenit)
FC Zenit St. Petersburg: Zhevnov, Anyukov, Alves, Meira (46. Huszti), Lukovic, Ionov, Denisov, Danny, Shirokov, Lazovic (64. Bukharov), Kerzhakov (70. Zyryanov).
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Onyewu, Buysse, Landzaat, Brama, Janssen, Bajrami (72. John), De Jong, Chadli.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief