Forse nederlaag voor beloftenteam FC Twente

Geplaatst op 5 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ALKMAAR – Jong FC Twente heeft op bezoek bij AZ een forse nederlaag geleden. De Tukkers wisten aanvankelijk een achterstand nog ongedaan te maken, door een treffer van Quincy Promes. AZ scoorde voor rust opnieuw. Twintig minuten na de rust was het duel door nog drie Alkmaarse treffers beslist.

FC Twente kwam vroeg in het duel op achterstand. Een corner werd door Messaoud na vier minuten binnen gekopt. Na de snelle tegenvaller zorgde Quincy Promes na een mooie individuele actie voor de gelijkmaker. Toch was het AZ dat met een voorsprong ging rusten. Een indraaiende vrije trap werd door Falkenburg omgezet in de 2-1. Na de hervatting zorgde AZ al snel voor de definitieve beslissing. Lewis scoorde na tien minuten de 3-1, elf minuten later was de score opgelopen tot 5-1. Daarmee leed Jong FC Twente tegen titelconcurrent AZ een forse en pijnlijke nederlaag.

Jong AZ – Jong FC Twente 5-1 (2-1)
4. Messaoud 1-0, 22. Promes 1-1, 44. Falkenburg 2-1, 55. Lewis 3-1, 62. Falkenburg 4-1, 66. Messaoud 5-1
FC Twente: Fernandez, Bouma, Röseler, Pelupessy, Kuiper (71. Engberink), Leugers (75.Mannes), Promes, David, Vogelsang (63. Stockentree), Orsula, J. John