Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Geen begrip rapporteurs TwenteSport voor basisopstelling FC Twente tegen Schalke04

Geplaatst op 16 maart 2012 door   ·   3 Reacties

GELSENKIRCHEN – André Manuel, rapporteur van TwenteSport.com, was duidelijk in zijn analyse van de dikke 4-1 nederlaag die FC Twente gisteravond leed bij Schalke04. ‘McClaren heeft gegokt en verloren’, zei Manuel. ‘Ze begonnen gelukkig, maar hij bracht Fer en John te laat. Qua voetbal hadden ze van Schalke kunnen winnen, maar dat is niet gebeurd. Twente controleerde eerst nog wel. Dat was nog goed. Op een gegeven moment zie je het gebeuren dat Twente inzakt en Schalke de boventoon gaat voeren. Dan kun je erop wachten dat er goals gaan vallen. Ik denk dat Twente dit verlies had kunnen voorkomen.’
Michel Steggink zag FC Twente steeds meer in de problemen komen. ‘Men speelde veel te lief en bescheiden voor dit niveau. Het was dan ook onbegrijpelijk dat Leugers speelde. Die speelt niet in de competitie en moet dan in de Europa League aantreden. Dat was dan net een niveau te hoog. McClaren probeerde met Fer en John meer kracht in het elftal te brengen, maar die wissels kwamen te laat. De wedstrijd was al gespeeld. Volgens mij had hij beter met die twee in de basis kunnen beginnen. Hij moet na deze keuze eens even flink in de spiegel kijken. Na die wissels komen er nog twee doelpunten. Bij de 3-1 is Janssen ongelukkig. Twente kon het niet meer opbrengen en kreeg ook nog de 4-1 om de oren. Ze speelden als jochies, niet als kerels’, aldus Steggink.
Beide rapporteurs waren vanzelfsprekend enthousiast over de inbreng van drievoudig doelpuntenmaker Klaas Jan Huntelaar (foto). Steggink: ‘Hij coachte zijn mede-aanvallers en bracht het geloof in de ploeg. Vervolgens scoort hij ook nog eens drie keer. Ik denk dat Van Marwijk een mooie puzzel heeft voor het EK. Als je ziet hoe makkelijk hij scoort, dat is fantastisch.’ Manuel: ‘Schalke zal de beker ook niet winnen, tenzij Huntelaar elke wedstrijd zo goed is als deze wedstrijd. Hij scoort er drie en dat vind ik knap. Voor de wedstrijd had hij het al lichtelijk aangekondigd, maar dat hij het waarmaakt getuigt volgens mij van klasse. Ik heb vandaag genoten van Schalke, dat door werklust heeft gewonnen.’

(foto TwenteSport.com)
KLIK HIER voor de analyses van Steggink en Manuel.

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. laan says:

  niet met rapporteurs eens.
  met 3 invallers kwam twente op een prachtige voorsprong.
  penalty deedt twente de das om.

  • Tom says:

   Dit is wel wat opportunistisch gesteld. Ze kwamen op voorsprong omdat Schalke nog zoekende was en weinig tegengas gaf. Toen die ploeg eenmaal het geloof hervond was dit Twente nergens meer en dat komt volgens mij omdat er te weinig voetbal was met die vervangers.

 2. Anton says:

  De kinderlijke manier waarop Klaas Jan Huntelaar uit het oog werd verloren toen hij de bal kon inkoppen deed mij het ergste vermoeden… En dat bleek helaas te kloppen.

  Maar voorlopig ligt hier ook wel de grens voor Twente. In een volgende ronde waren ze denk ik heel hard afgemaakt. En dat moet je helemaal niet willen.

  Nu gaan voor het landskampioenschap!
Archief