Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Gelijk spel voetbalsters Oranje, doelpunt Sherida Spitse

Geplaatst op 24 oktober 2012 door   ·   Geen reacties

EINDHOVEN – Het Nederlands vrouwenelftal heeft woensdag in een oefeninterland met 1-1 gelijk gespeeld tegen Frankrijk. De ploeg van bondscoach Roger Reijners was in een met 2785 goed gevuld Jan Louwers Stadion in Eindhoven lang de bovenliggende partij tegen de nummer vier van het voorbije WK en Olympische Spelen, maar moest in de slotfase de gelijkmaker incasseren.

Na een uur spelen bracht Sherida Spitse (foto) Oranje op een verdiende 1-0 voorsprong. De middenvelder van FC Twente schoot een directe vrije trap van dertig meter afstand hard tegen de touwen. Nederland kreeg daarna nog goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar slaagde er niet in die te benutten. Twee minuten voor tijd gaven de OranjeLeeuwinnen de kans op een klinkende overwinning uit handen, toen de Franse goaltjesdief Eugénie Le Sommer voor de gelijkmaker zorgde.

Opstelling Oranje: Geurts (Vittsjö GIK),  Stentler (Ajax), Koster (Ajax), Van den Berg (Vittsjö GIK)/64. Middag (Ajax), Van den Heiligenberg (sc Telstar), Hoogendijk (Ajax), Spitse (FC Twente), Smit (PEC Zwolle)/81. Van Eijck (SV Meppen), Martens (FCR 2001 Duisburg)/85. Van Lunteren (Ajax), Van de Ven (Tyresö FF)/64. Pieëte (FC Twente), Melis (Linköping FC)/64. vdDonk (PSV/FC Eindhoven).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief