Twente haalt in Utrecht trekker niet over en komt op klos

Geplaatst op 24 februari 2020 door   ·   1 Reactie

UTRECHT/ENSCHEDE – In een povere wedstrijd in en tegen Utrecht vergat een druistig FC Twente vanmiddag toe te slaan. De ploeg speelde niet groots, maar had in de Domstad wel een overwicht en creëerde ook mogelijkheden, maar wist die niet te benutten. Utrecht slaagde er nog veel minder in iets klaar te maken. FC Twente scoorde na rust de dik verdiende 0-1, maar gaf in de slotfase van de tweede helft volkomen onnodig twee goals weg. Eindstand: 2-1.

De eerste helft was van beide kanten niks, al was ook toen al FC Twente het minst slecht, want kwam soms tot een combinatie met aanvallende impulsen. Utrecht was het finaal kwijt en kwam tot niets. Aangezien het veldoverwicht van FC Twente wel kansen opleverde, verdiende de ploeg van trainer Gonzalo Garcia Garcia absoluut een doelpunt, maar dan moet je ze wel maken. Zeker de lepe Haris Vuckic kreeg daartoe de gelegenheid, maar benutte die niet. Eén keer trof hij doel, maar vanuit buitenspelpositie.

Lef en drang
Na de rust acteerde FC Twente met iets meer lef en drang; de ploeg leek te beseffen dat hier drie punten waren te halen. De treffer van Vuckic, die voor rust dus ook al scoorde, maar offside stond, kwam als een geschenk uit de hemel. Twente vierde de goal en ging op jacht naar de tweede.

Tandje erbij
Dat was reden voor Utrecht om toch maar een tandje bij te schakelen. Niet dat het veel beter werd, maar er gebeurde iets meer. Het had 0-2 moeten worden, maar dat zat er niet in doordat Quinsey Menig en Noa Lang kansen daartoe onbenut lieten. Er ontstonden. Mede doordat FC Utrecht ruimtes liet vallen en steeds meer risico moest nemen kreeg Twente steeds meer mogelijkheden de score op te voeren, maar liet dat na En dan kan het ook zomaar gelijk worden. Wat dus prompt geschiedde.

Toch nog niks
Door een misverstand in de Twentse verdediging kreeg Gureano Kerk namens de Utrechters de gelegenheid de gelijkmaker op de borden te brengen en meteen daarna mocht invaller Jonas Arweiler namens de gelukkige thuisclub ook nog de winnende goal scoren.

De ontgoocheling bij FC Twente was enorm vanwege de deceptie na deze volstrekt onnodige verliesbeurt.