Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Hannover96-FC Twente 0-0 – Analyse door Gerrit Megelink

Geplaatst op 23 november 2012 door   ·   1 Reactie

‘FC Twente deed het wel goed in de eerste helft, want trainer Slomka van Hannover had al aangegeven dat hij krachten wilde sparen. Dus was Twente vaak aan de bal, maar dan zie je dus dat de afdeling creativiteit onderbezet is. Mijn tip aan McClaren is: doe al die overbodige spelers als Cornelisse, Wisgerhof, Breukers, Kuiper, Landzaat en zelfs Castaignos in de winterstop van de hand en zet de jeugd erin. De nummers 17 tot 23 moeten in zo’n selectie altijd jeugdspelers zijn. Ik zag gisteren bijvoorbeeld die Pelupessy best goed meedraaien. Die moet meer kansen krijgen.
FC Twente wilde wel, maar kwam tekort. Ik kies voor Bengtsson als Man of the Match omdat hij weer prima speelde. Betrouwbaar, rust, gaf de achterhoede een goede sturing en wordt langzamerhand een personality. Door hem wordt Douglas ook rustiger aan de bal. Die rode kaart van hem was niet zozeer zijn fout. Het middenveld ging in de fout en hij stond bijna tegen twee man.
McClaren is nu waar hij wil zijn.  Hij heeft de beker vergooid met een B-elftal en in drie Europese wedstrijden was zijn ploeg niet in de juiste vorm en sterkte. Er waren nog 2500 fans van Twente in Hannover, terwijl FC Twente daar de strop al om de hals had liggen. De Europa League was van ondergeschikt belang. Hij focust op de laatste tien wedstrijden van de competitie. We zullen zien.

Hannover’96 – FC Twente 0-0

Man of the Match: Bengtsson (FC Twente)
Amusementswaarde: 6-

Toeschouwers: 36000
Scheidsrechter: Alexey Kulbakov
Gele kaart: Fer (FC Twente), rode kaart: Bengtsson (FC Twente)
Opstellingen:
Hannover: Zieler, Haggui, Eggimann, Cherundolo, Schulz, Pander, Pinto, Huszti (78. Rausch), Nikci (71. Schmiedebach), Sobiech, Schlaudraff (62. Konan).
FC Twente: Boschker, Rosales (77. Breukers), Douglas, Bengtsson, Braafheid, Brama, Janssen, Pelupessy  (63. Fer), Gutiérrez, Bulykin (71. Castaignos), Tadic

Delen is sportief

Reacties (1)

 1. f vochteloo says:

  Een seizoen is lang, met alle upw- & downs erin.
  Dat is een open deur, die ik niet hoef te openen.
  Maar je focussen op de laatste 10 wedstrijden, om dan alsnog de hoofdprijs (te ) willen pakken, gaat mij zelfs te ver.
  Als je moedwillig een elftal het veld op durft te sturen die gedoemd is te verliezen (FC Den Bosch)door zelf geen initiatief te nemen, is die vraag beantwoord.
  McClaren is een coach die moedwillig dit laat gebeuren.
  Of hij handteerd een strijdwijze die dit in de hand werkt.
  Dat is mijn conclusie na weer een terleurstellend resultaat , voor mij als FC Twente fan, maar blijkbaar niet voor de huidige coach McClaren.
  Die waaghals durft dit wel. De nul houden is heilig, als er al creatieve spelers zijn, worden die de mond gesnoerd.
  Het is nu zonneklaar; deze coach is een produkt van het anti-voetbal. Daar zit niemand op te wachten. Ik hoop de voorzitter ook niet.
  Daarom in de winterstop veel spelers van de hand doen, inclusief de trainer.
  Succes.
Archief