Hattrick Heuver bezorgt FC Twente vrouwen winst op PEC Zwolle

Geplaatst op 9 november 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Het vrouwenteam van FC Twente heeft de streekderby tegen PEC Zwolle met 3-1 gewonnen. Na negentig minuten was de stand nog gelijk, maar Maayke Heuver wist in blessuretijd nog twee keer te scoren en zo haar ploeg alsnog de winst te bezorgen.

Nadat FC Twente sterk aan het duel begon, waren het de bezoekers die na acht minuten op voorsprong kwamen. Een snelle counter werd door Marianne van Brummelen, voormalig FC Twente speelster, afgerond. Nog dezelfde minuut zorgde Maayke Heuver voor de gelijkmaker. Heuver wist een breedtepass in de Zwolse verdediging te onderscheppen en kon vervolgens eenvoudig de 1-1 binnen tikken.

Wat volgde was een wedstrijd die voornamelijk op het middenveld werd gespeeld. PEC Zwolle zakte massaal terug en liet het spel aan de Tukkers. Hoewel FC Twente daardoor een surplus aan balbezit had, slaagde de ploeg er nauwelijks in om tot uitgespeelde kansen te komen. Daardoor leek het duel, dat zo leuk begon, te eindigen in een saaie puntendeling. Terwijl de officiële speeltijd al verstreken was, kwam de beslissing er alsnog. Een goed uitgespeelde aanval eindigde bij Heuver. Met een hard schot verraste zij Nadja Olthuis, die het houdbare schot liet glippen. Even daarna werd het ook nog 3-1. Een schot van 20 meter van Heuver verdween onhoudbaar achter de Zwolse doelvrouw.

Daarmee had FC Twente in Maayke Heuver (foto rechts) de absolute uitblinker, die met haar hattrick er voor verantwoordelijk was dat de Tukkers aan het langste eind trokken.’Het was een moeilijke wedstrijd, dat ik daarin drie keer weet te scoren is natuurlijk fantastisch. Ik vind dat we verdiend gewonnen hebben. Het is jammer dat Zwolle er voor kiest zo verdedigend te spelen tegen ons en niet probeert er meer een wedstrijd van te maken. We zullen toch moeten proberen een betere oplossing te vinden tegen dit soort ploegen, want als koploper zullen we dit vaker mee gaan maken.’

FC Twente – PEC Zwolle 3-1 (1-1)
8. Van Brummelen 0-1, 8. Heuver 1-1, 90+1 Heuver 2-1, 90+2 Heuver 3-1
FC Twente: Van Veenendaal, Minnaar (71. Roetgering), Goodson, Spitse, Dekker, Heuver, Pieëte, Worm (84. Hulshof), Munsterman (61. Van de Sanden), Jansen, Wigger