Dinsdag 7 april 2020
Twentesport

Hengelo

Geplaatst op 26 februari 2020 door   ·   5 Reacties

Als jong mannetje fietste ik regelmatig richting Het Diekman om naar de training van FC Twente te kijken. De penetrante pieslucht die hordes urinerende mannen tijdens de rust van de wedstrijd in de struiken verspreidden zat bij thuiskomst nog in mijn neus, dat was het aroma van mijn jeugd. De pet van Kees Rijvers is een ander souvenir dat uit die tijd aan een haakje in mijn geheugen is blijven hangen. Het was de periode waarin FC Twente de nummer drie van Nederland was, en in 1974 zelfs bijna de nummer één. Twee dagen voor de beslissende wedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip poseerde de complete selectie in clubkostuum op een boerenerf in Stokkum. Feyenoord won met 3-2, maar gelukkig hebben we de foto nog.

Intussen fiets ik nog wel naar de thuiswedstrijden, maar een ritje naar Hengelo is voor mij toch echt een brug te ver. Ik heb nooit begrepen waarom een Enschedese voetbalclub zonodig een trainingscomplex bij de buren moest hebben. Oké, als de kwaliteit tiptop was en van alle comfort voorzien, dan zou ik het kunnen vatten, maar ik lees nu dat de faciliteiten ‘topsportonwaardig’ zijn en de kleedkamers ‘ronduit verschrikkelijk’. Nu hoeven we geen medelijden met profvoetballers te hebben, maar ze moeten hun werk natuurlijk wel onder behoorlijke omstandigheden kunnen doen. De oplossing lijkt me simpel: de velden op Het Diekman liggen er nog, bouw er een fatsoenlijk complexje bij en FC Twente is na 55 jaar weer terug bij waar het ooit begon. Jonge leu op oale groond.

Peter Bonder

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. Hans van den Berg says:

  Sportcampus Diekman bestaat reeds. De onderbouw en vrouwen van FC Twente trainen al op dit complex. Leg nog een mooi kunstgrasveld neer naast het nieuwe huidige en laat de selectie weer terugkeren naar de plek waar het ooit begon na de fusie.
  Inderdaad, de accommodatie van Sportclub Enschede is verouderd en is rijp voor nieuwbouw. FC Twente heeft een verplichting naar Enschede toe na alle steun van de laatste jaren door de gemeenteraad.

  • Jeroen says:

   Ja joh de lokale overheid nog meer geld uit de zakken kloppen. Alsof de gemeente Enschede al niet tot zijn nek financieel in de club zit. Dat kan er nog wel bij! De gemeente staat met de rug tegen de muur en kan de club niet laten klappen. Nog meer geld uitgeven aan een commerciële organisatie. De OZB een beetje verhogen en de minima wat verder de duimschroeven aandraaien, klaar ben je, ook deze uitgaven zijn weer gedekt. Waarvoor…. twee keer driekwartier bagger aanschouwen voor dik betaalde profs en de gemeente faciliteert ze wel.

   • Geurt says:

    Enschede ademt nu eenmaal al meer dan 150 jaar voetbal. Almelo ademt een verwaterd nummertje in het pauperbad van Preston Palace tussen de lege pakjes sigaretten en andermans vreugdesappen.
    En dan heb je Hengelo nog, een dorp van driemaal niks.
    Football’s coming home. Twente hieropan.

 2. Hans says:

  Zet jezelf toch niet steeds zo voor lul Geurtje,met dat onbeduidende fusieclubje van amper 50 jaartjes oud.
  En ga dat zéker niet vergelijken met de Oude Dame van het oostelijke voetbal(bijna 117!!!!!! jaar oud).

 3. Jeroen says:

  Laten ze de naam dan ook even snel veranderen in Fc Enschede als ze alles naar de stad willen halen. Dat had de naam in 1965 moeten zijn, door de fusie van twee clubs uit Enschede. Gewoon de naam van de regio ‘stelen’ en doen alsof ze de hele regio vertegenwoordigen en vervolgens verwachten dat andere gemeenten gaan meebetalen voor de ellende die een stelletje fantasten hebben veroorzaakt. Ze zouden wel ‘even’ de de top drie van hun troon stoten. Gevolg 80 miljoen in het rood door er een ‘creatieve’ boekhouden op na te houden.
Archief