Heracles Almelo-FC Twente 1-1 (1-1) – Analyse door Dennis Sepp

Geplaatst op 5 mei 2013 door   ·   Geen reacties

Dragan-Paljic‘De mensen die niet konden kijken vanmiddag, hebben niet heel veel gemist. Toch vond ik het geen gezapige pot. Af en toe werd er wel strijd geleverd.

Heracles opende in mijn ogen verrassend door het Twente moeilijk te maken. De Almeloërs hadden veel lopende mensen en daar wist Twente een lange tijd geen raad mee. Deze speelwijze leverde Heracles enkele kansen op. De gevaarlijkste mensen bij de thuisclub waren Thomas Bruns en Dragan Paljic (foto). Eerstgenoemde vormde een prachtige vertaling van de inzet van Heracles. Hij was het boegbeeld in de strijd van de ploeg. Ik vind het altijd prettig om hem te zien voetballen. Een jongen die altijd op zijn voorvoeten staat en aanvallende intenties heeft.

Pas na de 1-1 begon Twente langzaam in de wedstrijd te komen. De Enschedeërs begonnen ‘tam’ aan het duel. Pas in de tweede helft veranderde dat echt. Hoewel er in de tweede helft minder verzorgd voetbal werd gespeeld, was deze wel iets aantrekkelijker om naar te kijken. Beide teams gokten veelal op hun individuele kwaliteiten. Bij Twente was dat in het tweede deel van deze helft Dusan Tadic, bij Heracles Marco Vejinovic. Deze spelers hebben de creativiteit in huis om op het juiste moment een pass te geven en zo kansen te creëren. Na de rust had Twente meer balbezit, maar was het Heracles dat de kansen kreeg. Hierdoor denk ik dat de thuisclub over 90 minuten misschien iets meer recht had op een overwinning.

Of het gelijkspel de verdienste was van Heracles, of de onkunde van de ploeg zelf laat ik in het midden. Wel duidelijk is dat het bij Twente nog steeds niet loopt zoals het liep voorheen. Het ontbreekt, net als vandaag, aan tempo bij de ploeg. Dit zie je terug in bijna elke situatie. Op deze manier kun je als ploeg nooit echt gevaarlijk worden, zeker niet als je geen balvaste spits hebt.’