Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Heracles Almelo – Roda JC: 1-0 (0-0) analyse door Edwin Nieland

Geplaatst op 6 februari 2011 door   ·   Geen reacties

Analyticus: Edwin Nieland

Voor de wedstrijd vroeg ik mij af hoe Heracles zich met drie middenvelders zou wapenen tegen de vier middenvelders van Roda JC.
In de eerste vijftien minuten van de wedstrijd maakte Heracles goed gebruik van de ruimte die Vejinovic constant kreeg. Hij was regelmatig aanspeelbaar. De thuisploeg begon veel scherper dan Roda JC, maar na twintig minuten deed de trainer van de gasten een paar wijzigingen en daarna had Heracles het moeilijker.

Na het vroege doelpunt in de tweede helft had ik gehoopt dat de wedstrijd los zou komen. Helaas bleek het tegenovergestelde waar. Roda speelde met de handrem erop en door de rode kaart van Breukers kon de thuisploeg zich alleen nog maar beperken tot verdedigen. Na het wegsturen van Breukers werd de wedstrijd eigenlijk beroofd van een mooi slot.

Uiteindelijk behaalde Heracles een verdiende overwinning op basis van de geleverde strijd.
Voor de amusementswaarde geef ik een zes. Het was niet goed, maar er zat wel veel energie in het spel van de thuisploeg. Niemand komt in aanmerking voor een ster. De man of the match is voor mij Maertens. De Belg neutraliseerde het (weinige) Limburgse gevaar.

Amusementswaarde: 6

Sterren: –

Man/Vrouw of the match: Maertens
Scoreverloop: 53. Overtoom 1-0.

Opstelling Heracles: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Fledderus, Quansah, Overtoom, Vejinovic (74. Rienstra), Douglas, Armenteros (93. Almubaraki), Everton (78. Te Wierik).

Opstelling Roda JC: Prus, De Fauw (81. Meulens), Kah, Wielaert, Hempte, Janssen, Vormer, Sutchuin Djoum (64. Bodor), Hadouir, Skoubo (72. Pluim), Junker.

Edwin Nieland is oud-speler van Quick’20

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief