Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Heracles Almelo verslaat FC Twente in beloften duel

Geplaatst op 26 maart 2012 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Het beloftenduel tussen FC Twente en Heracles Almelo is geëindigd in een 4-3 overwinning voor de bezoekers. De Almeloërs hadden een groot deel van het duel een overhand, maar moesten in de slotfase een 3-0 en 4-1 overwinning alsnog bijna prijs geven.

De strijd tussen de twee ploegen begon al in de voorbereiding. Heracles Almelo, dat zelf maar over een smalle spelersgroep beschikt, doet bij wedstrijden van de beloften met regelmaat een beroep uit de opleiding die het gezamenlijk met Go Ahead Eagles en FC Twente heeft. Daar waar er vier spelers uit Deventer beschikbaar waren, moesten de Almeloërs het zonder de jeugdspelers stellen. Hoewel de A1 een selectie van 24 spelers heeft, waren er – omdat het team zelf moest spelen – geen spelers beschikbaar om ingezet te worden. Daarmee leek FC Twente geleerd te hebben van het eerste onderlinge treffen, toen Heracles wel de beschikking had over enkele jonge talenten waarbij Alvin Daniëls kort voor tijd de assist gaf waar de 2-2 uit voort kwam.

Heracles moest daarom noodgedwongen spelen met slechts twee spelers op de reservebank, die overigens beiden in actie kwamen. Toch waren het de Almeloërs die op voorsprong kwamen. Ninos Gouriye, die tot de winterstop nog voor FC Twente speelde, werd zoveel ruimte gelaten dat hij vrij tot een schot kon komen. Het fellere Heracles bleef vervolgens de overhand houden. Toch duurde het tot na rust voordat de bezoekers de voorsprong wisten te vergroten. Direct na de hervatting was het Luis Pedro (foto) die met een stiftbal doeltreffend was. Na een uur werd het 0-3 toen Pedro alert reageerde nadat FC Twente doelman Nick Marsman een inzet van Gouriye niet goed verwerkte.

Hoewel het duel gespeeld leek, zouden er nog eens vier doelpunten volgen. Quincy Promes wist tegen te scoren, maar Go Ahead Eagles-aanvaller Patrick Gerritsen bracht het verschil weer op drie. FC Twente wist er een slotoffensief uit te persen. Promes bracht de stand vanaf elf meter op 2-4, Filip Orsula wist het verschil tot 3-4 te verkleinen. De tijd die vervolgens resteerde was te kort, waardoor het Heracles was dat met een overwinning van het veld stapte.

Jong FC Twente – Jong Heracles Almelo 3-4 (0-1)
Scoreverloop: 5.Ninos Gouriye 0-1. 46.Luis Pedro 0-2. 66.Luis Pedro 0-3, 75.Quincy Promes 1-3, 86.Patrick Gerritsen 1-4, 87.Quincy Promes 2-4, 90.Filip Orsula 3-4
Gele kaarten: Leon van Dijk, Glenn Kobussen en Michal Janota.
FC Twente: Marsman, Bouma, Mannes, Pelupessy, Rannankari, Leugers, Verhoek (46′ Stockentree), David, Orsula, Promes, en Joshua John (75′ Peters).
Heracles Almelo: Telgenkamp (50. Hengelman), Van Dijk, Wellenberg, Kobussen (78.  Elfert), Belterman, Almubaraki, Pedro, Janota, Van Mieghem, Gouriye en Gerritsen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief