Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Heracles pakt de eerste periodetitel na een hectische pot

Geplaatst op 7 oktober 2022 door   ·   Geen reacties

ALMELO –  Het is Heracles Almelo vanavond met Sturm und Drang gelukt de eerste periodetitel in de eerste divisie te winnen. In het eigen stadion werd De Graafschap met 3-2 verslagen. De treffers van de Almeloërs kwamen op naam  van Emil Hansson, Samuel Armenteros (archieffoto) en Thomas Bruns.

De ploegen deden aan de Weezebeeksingel weinig voor elkaar onder. Het was tot het laatst een in alle opzichten stuiterende wedstrijd, met veel sfeer, spanning en sensatie. Het ging dan ook om het echie, want met een periodetitel heb je de zekerheid van de nacompetitie alvast binnen, om zo wat makkelijker te spelen  en  aldus te proberen net als een paar jaar geleden FC Twente na één seizoen terug  te zijn in de eredivisie.

Na een klein half uur maakte Emile Hansson de eerste voor Heracles, maar Siem de Jong zorgde ervoor dat De Graafschap met 1-1 kon rusten. Na de thee  kwamen de gastheren wederom op voorsprong door een perfecte kopbal van Samuel Armenteros Het was evenwel Danzel Gravenberch die de Achterhoekers weer het idee gaf een punt weg te kapen: 2-2.

Uiteindelijk was het good old Thomas Bruns die de ploeg van Almelo een kwartierje voor tijd tóch de volle winst bezorgde, waarbij het opvallend mag worden genoemd dat de comebackkids Armenteros en Bruns het na voetbalavonturen elders op de oale stee laten zien nog steeds van doorslaggevende waarde te kunnen zijn voor de Almelose brigade van John Lammers.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief