Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Herschikking geld Almelo voor kunstgras en Heracles

Geplaatst op 27 april 2023 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Er worden bij de accommodatie van  de voetbalclub Heracles Almelo twee natuur/kunstgrasvelden aangelegd, met de bedoeling er trainingswedstrijden te spelen, op boorden van de Weezebeek. De gemeente Almelo dokt een kwart miljoen. Dat past in een investeringsplan van de gemeente respectievelijk  de betaald voetbal-organisatie. De gemeenteraad neemt anderhalf miljoen op het zere been omer aan te spenderen en  Heracles zegt kans te zien twee en een half twee half miljoen vrij te spelen.

Zowel de gemeente als de club heeft baat bij  infrastructurele werken vanwege de verkeerkeerstromen en voorzieningen  op de A1, die de bereikbaarheid met Enschede, Hengelo bevorde. De bedoeling is bovendien directe omgeving van het stadion te optimaliseren, evenals de sportparken  aan de Maardijk,(korfbal Achilles, voetbal Oranje Nassau en VV Almelo.

Het gemeentebestuur wil ook de directe omgeving van het Heracles-stadion stedenbouwkundig en verkeerstechnisch  opknappen. Het college van burgemeester en wethouders stelt aan de gemeenteraad voor om 1,5 miljoen euro te steken in onder andere de aanleg van nieuwe kunstgras- en natuurgrasvelden voor Oranje Nassau. Ook is 1 miljoen nodig om de verkeerssituatie te verbeteren. Het aantal parkeerplekken gaat van 126 naar 385 en er komt een autobrug in de Maardijk. Op  aanwijzing van de KNVB worden fietsers gescheiden van auto’s.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief