Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Het ‘vuurpeleton’ van Villarreal

Geplaatst op 6 april 2011 door   ·   Geen reacties

VILLARREAL – Douglas waarschuwde voor het gevaarlijke aanvalsduo Nilmar – Giuseppe Rossi. Maar het kan ook zo maar zijn dat Marco Ruben morgen aan de aftrap verschijnt. Villarreal heeft voor twee posities immers de beschikking over drie vrijwel gelijkwaardige aanvallers: een Braziliaanse, een Italiaanse en een Argentijns international. TwenteSport.com lichtte het trio eruit.

Nilmar Honorato Da Silva
Nog maar 26 en al zoveel clubs achter de rug. Feit is dat de Braziliaanse aanvaller Nilmar (foto) altijd nog de duurste aankoop is in de historie van Villarreal. In de zomer van 2009 toog hij naar de Spaanse subtopper voor 15 miljoen euro. Daarvoor speelde hij achtereenvolgens bij Internacional, Olympique Lyon, Corinthians en wederom Internacional. FC Barcelona heeft inmiddels interesse in hem. En dat zegt misschien wel genoeg. Nilmar heeft zich nu, na het mislukte avontuur bij Olympique Lyon, ook buiten Brazilië ontwikkeld tot een garantie voor doelpunten. Hij scoorde in twee seizoenen 21 keer.

Marco Ruben
Marco Ruben heeft Nilmar de laatste tijd veelvuldig uit de basis gespeeld en mag in dat opzicht een revelatie genoemd worden. Ook de 24-jarige Argentijn vormt samen met Rossi een gevaarlijke en beweeglijke tandem in de frontlinie. Hoe anders was zijn hoop op succes vorig jaar. Destijds wilde de club hem nog verkopen aan Wigan Athletic, nadat hij het tweede elftal naar een vierde plaats had geloodst en omdat hij niet in aanmerking kwam voor een basisplek in het eerste. De onderhandelingen liepen op de laatste dag vast, waardoor hij noodgedwongen bij Villarreal moest blijven. Leek voorbestemd voor de bank , een maand later begon hij alsnog de 5 miljoen euro, waar hij in 2008 voor werd gekocht, waar te maken. Op 7 februari 2010, twee jaar na zijn aankoop, speelde Ruben tegen RCD Mallorca zijn eerste wedstrijd. Op 9 januari 2011 maakte Ruben pas zijn eerste doelpunt voor Villarreal. Tegen Real Madrid scoorde hij de 2-1. Uiteindelijk trokken de Madrilenen met 4-2 aan het langste eind. Juan Carlos Garrido, de huidige trainer, staat sinds Ruben ook imponeert, steeds weer voor een luxe, maar lastige keuze. Ruben scoorde dit seizoen en in totaal vijf doelpunten voor Villarreal

Giuseppe Rossi
‘Rossi is makkelijk in te passen bij Barcelona’, zei ploeggenoot en collega-spits Nilmar, die zelf op Catalaanse interesse kan rekenen, onlangs over de 24-jarige Giuseppe Rossi. Het Italiaanse wonderkind – daar is niets overdreven aan – werd in 2007 gekocht van Manchester United en is sinds die tijd een doorslaand succes in El Madrigal. In het begin, onder trainer Manuel Pellegrini, werd er veel gewisseld in de voorhoede. Maar sinds Pellegrini koos voor het spitsenkoppel Rossi-Nihat, verdween de kleine Italiaan niet meer uit de basis. In vier seizoenen scoorde de beweeglijke aanvaller 48 doelpunten. Terwijl Barcelona naast Nilmar ook Rossi volgt, heeft United eveneens de hoop bij verkoop nooit opgegeven. De Engelsen waren zo verstandig om in 2007 wél een terugkoopclausule in zijn contract op te laten nemen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief