TVC’28 op titelkoers; NEO nederlaag voor HSC”21

Geplaatst op 16 april 2023 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN/HAAKSBERGEN – In de eerste klasse van het zondagvoetbal heeft TVC’28 weer een forse stap gezet naar promotie. Dat gebeurde vanmiddag bezoek in Rolde, waar de ploeg uit  Tubbergen met 0-2  zegevierde in  dezelde klasse deed NEO in  Borne goede zaken door te winnen van SVBO uit Barger Oosterveld.

Eén niveau hoger’, in de derde klasse, liep HSC’21 tegen vette nederlaag aan, want verloor in Heemskerk  met 4-0.

ADO’-20-HSC’21 4-0

Op bezoek bij ADO’20 ging HSC’21 uit Haaksbergen een pak slaag, waar het niet meer zo aan gewend was. Het werd 4-0 voor de gastheren. Bij rust stond het al 2-0 en bij het laatste fluitsignaal was de marge verdubbeld. De grote man van ADO’20 was voor de thee was Milan Zonneveld  die  twee keer scoorde en na de thee kweten Milan Klopper en Daan Boerlage  zich van die taak, wat de eindstand op 4-0 bracht  voor de club die haar naam onderlijnde: Aanhouden Doet Overwinnen.

Rolder Boys-TVC’28 0-2

Het gevoel op sportpark De Grote Moat in Tubbergen wordt sterker dat het nu of nooit is als het gaat om promotie. De ploeg is volgens selectie en bestuur toe aan een volgende stap. Dat blijkt ook uit spelopvatting en vaste  patronen, onder meer vanmiddag in Rolde tegen de plaatselijke Boys. Mart Groot scoorde al snel de0-1 en daarna was het wachten op de 0-2 en op de tweede goal was het lang wachten voor die werd gezet, namelijk in het laatste kwartier met de hantekening van Wessel Hofsté.

NEO-SVBO 5-2

Een verdiende zege van de gastheren, want hij zij braken bij voete van Rob Spoler de ban, maar nog de rust trok NEO dat weer recht doordat Dylan Gerdes met zijn goal extra smaak aan de thee gaf. Ronald Gerdes en Mauro Junior pompten verder. Na rust liep NEO manmoedig uit naar 5-2

In een aantrekkelijke wedstrijd zegevierde NEO ruim in de pot met SVBO, waarbij de Bornse formatie met 5-2 won en het publiek aan zijn trekken kwam. Het was Ron Spoler die het spel op de wagen zette, maar nog voor de rust liet Dylan Gerdes de gelijkmaker noteren.