Woensdag 19 juni 2024
Twentesport

Italiaanse ogen volgen Janko; vandaag eerste training FC Twente

Geplaatst op 20 juni 2011 door   ·   2 Reacties

ENSCHEDE – De geruchten over een aanstaand vertrek van Marc Janko (foto) blijven aanhouden.  Een drietal Italiaanse clubs heeft de spits van FC Twente in het vizier.  Bologna, een club uit de onderste regionen van de Serie A zou het meest serieus zijn voor Janko. De Rossoblù zien in de 27-jarige  Oostenrijker de gedroomde nieuwe aanvalsleider, want de huidige eerste spits Marco Di Vaio raakt op leeftijd. Bologna zou echter niet in staat zijn om Janko te kopen. Een huur met een optie tot koop zou wel een optie zijn, meldt de lokale krant Il Resto Del Carlino.

In het dagblad wordt opgetekend dat Bologna concurrentie heeft van meer kapitaalkrachtige clubs als Cagliari en Udinese. Janko zou ongeveer zes miljoen euro moeten kosten; ongeveer hetzelfde bedrag maakte FC Twente een jaar geleden over naar Red Bull Salzburg.

Janko scoorde in zijn debuutseizoen bij FC Twente veertien doelpunten, maar is speelde niet altijd groots. Of hij paste in het systeem van Preud’homme cs mag echter betwijfeld worden. Wellicht heeft de lange Oostenrijker meer baat bij echte vleugelspitsen. Inmiddels is Luuk de Jong de eerste spits van de Twentenaren.

Eerste training
Op de eerste training ontbreken vandaag diverse spelers. Bryan Ruiz was nog steeds voor zijn land Costa Rica actief. Voor het toernooi om de Gold Cup werd hij dit weekend uitgeschakeld en heeft derhalve nog enkele weken vakantie. Dat geldt ook voor Luuk de Jong, Marc Janko, Emir Bajrami, Nacer Chadli, Roberto Rosales en Nikolay Mihaylov.
Willem Janssen (afkomstig van Roda JC) zal er voor het eerste bij zijn evenals de nieuwe assistent-trainer en oud-speler Youri Mulder.

Co Adriaanse, de nieuwe trainer, zal medio deze week voor het eerst de training gaan leiden.

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. aks says:

    jullie zijn Cornelissen vergeten te vermelden

  2. Kees says:

    En Bajrami heet geen Amir maar Emir.
Archief