Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Janko heeft geen zin in body-guards van rijke Russische club

Geplaatst op 19 juli 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Marc Janko (28) heeft een lucratieve aanbieding van het Russische Anzhi Makhachkala naast zich neergelegd. De club wil snel omhoog in het Russische voetbal. Met grote namen als Roberto Carlos Mbark Boussoufa en Balasz Dzudszak moet de top van het land bestormd worden. Maar Janko (foto) bestempelde een overgang naar de deelrepubliek Dagestan als ‘volstrekt oninteressant’. Dat meldt VI.
De Oostenrijkse spits werd door zijn manager op de hoogte gesteld van de financieel uiterst lucratieve aanbieding. ‘Iik ben niet geïnteresseerd. Het is daar levensgevaarlijk en je moet met bodyguards over straat. Levenskwaliteit is voor mij ook erg belangrijk. De Russen konden Janko derhalve niet verleiden. ‘Ik ben nog niet klaar bij FC Twente en wil hier nog meer laten zien.’ De komst van trainer Co Adriaanse, met wie Janko bij Red Bull Salzburg al samenwerkte, is belangrijk voor Janko. ‘Ik denk dat ik onder hem kan laten zien wat ik in huis heb.’

De Oostenrijker is inmiddels terug na een spierblessure. ‘Ik ben redelijk fit. Morgen kan ik tegen Galatasaray twintig tot dertig minuten spelen’zegt hij tegen VI.

Janko wees eerder ook al belangstelling uit Italië af. Bologna wilde de spits overnemen. De aanvaller beschikt bij Twente over een verbintenis tot de zomer van 2014. Afgelopen seizoen kwam hij in 29 competitiewedstrijden tot veertien treffers.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief