Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Janko terug tegen NEC, Preud’homme moet puzzelen in verdediging

Geplaatst op 18 februari 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente kan zondag tegen NEC mogelijk weer een beroep doen op Marc Janko (foto). De Oostenrijkse spits was er tegen Vitesse en Rubin Kazan niet bij vanwege een zeldzame spierblessure in de heup. Michel Preud’homme heeft goede hoop in zijn beschikbaarheid tegen de Nijmeegse ploeg. ‘Hij komt in aanmerking voor de wedstrijdselectie.’ 
In de laatste linie staat de trainer echter weer voor een nieuwe puzzel. Dwight Tiendalli (knieblessure) en Roberto Rosales (schorsing) zijn niet inzetbaar. De meest logische vervanger zou Thilo Leugers zijn, waardoor Oguchi Onyewu verschuift naar rechts. Maar Preud’homme geeft zoals altijd zijn invulling niet prijs. ‘Het kan ook nog zijn dat ik Denny Landzaat op rechtsback zet, daar heeft hij in het verleden al eens vaker gespeeld’, zegt de Belg als mogelijke optie. Ook beschikt Twente nog over linksback Bart Buysse en de van origine centrale verdediger Rasmus Bengtsson, die al eens eerder links in de verdediging speelde.

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Mihaylov; Onyewu, Wisgerhof, Douglas, Leugers; Brama, De Jong, Janssen; Ruiz, Janko, Chadli.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief