Jong FC Twente verliest met ruime cijfers

Geplaatst op 10 december 2012 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Jong FC Twente heeft het competitieduel met FC Groningen verloren. Op het trainingscentrum in Hengelo leed de ploeg van trainer Patrick Kluivert een afgetekende 7-3 nederlaag. Opmerkelijk daarbij was dat de Tukkers een 2-0 voorsprong verspeelden.

Na een half uur spelen leek er niets aan de hand voor FC Twente. Een doelpunt van Mirko Born en een treffer vanaf elf meter van Theo Vogelsang hadden een 2-0 voorsprong opgeleverd en daarmee leek duidelijk dat het een gemakkelijke avond zou gaan worden. Niets bleek minder waar, want nog voor rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte.

Na de hervatting drukte FC Groningen door. De ploeg vergat daarbij de kansen te benutten, anders was een uitslag met dubbele cijfers zeker mogelijk geweest. In de laatste tien minuten leverde wel elke aanval een doelpunt op en liep Groningen uit van 4-2 naar 7-3. Daarmee leed jong FC Twente een zeldzaam ruime nederlaag, die nog maar eens bevestigde dat er van het kampioensteam van vorig seizoen weinig meer overgebleven is. Benmoussa bepaalde de eindstand op 3-7.

Jong FC Twente – Jong FC Groningen 3-7 (2-2)
Scoreverloop: 23. Born 1-0, 26. Vogelsang 2-0 (pen.), 39 Kostic 2-1, 44. Benmoussa 2-2, 49. Van Moorsel 2-3, 71. Kostic 2-4, 81. Suk 2-5, 82. Zschusschen 3-5, 85. Zivkovic 3-6, 90. Benmoussa 3-7.
Jong FC Twente: Bednarek, Breukers (46. Gebben), Bijen, Gortemaker (64. Tanda), Bleker, Pelupessy, Gyasi (75. Zschusschen), Fillinger, Born, Vogelsang, Jesgarzewski.