Jong FC Twente haalt uit tegen De Graafschap: 6-1

Geplaatst op 12 september 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De beloften van FC Twente hebben De Graafschap vanavond een pak slaag bezorgd. De Tukkers, met veel routine in de basis, wonnen met 6-1.

Voormalig scherpschutter Patrick Kluivert kan statistisch gezien niet anders dan tevreden zijn over zijn ploeg, die in de afgelopen drie wedstrijd vijftien keer doel trof. Anderzijds was de 6-1 overwinning op De Graafschap nog een magere afspiegeling van het spelbeeld en de vele kansen. Wie de selecties tegen elkaar afzette, kon vooraf al niet anders concluderen dan dat het een makkelijke avond voor FC Twente zou worden. Bij De Graafschap speelde alleen routinier Muslu Nalbantoglu, aangevuld met nieuwkomers Dulee Johnson, Nenad Sreckovic en een dozijn jeugdigheid. De Tukkers gingen van start met een team waarvan de basis niet zou misstaan bij een middenmoter in de eredivisie.

Dat FC Twente ging rusten met 3-0, door doelpunten van achtereenvolgens Ninos Gouriye, Andrej Rendla en Bart Buysse, was in dat opzicht zuinig. Want De Graafschap speelde op het Hengelose veld immers geen rol van betekenis. Twente legde de Achterhoekers 45 minuten lang het vuur aan de schenen.

Na de rust was dat niet veel anders, maar ook toen deed de ploeg van Kluivert vrijwel hetzelfde. Een groot aantal kansen werd gemist. Rendla, Quincy Promes en Buysse zorgden tussen de bedrijven door voor de 6-0 voorsprong. De eer, voor zover je daarvan kan spreken bij een afslachting, werd in blessuretijd nog gered door De Graafschap-invaller Remy Raterink.

Scoreverloop: 9. Gouriye 1-0, 15. Rendla 2-0, 44. Buysse 3-0, 60. Rendla 4-0, 64. Promes 5-0, 72. Buysse 6-0, 90+1. Raterink 6-1.
Geel: Beumer (De Graafschap)
FC Twente: Marsman, Rosales (46. Bouma), Mannes, Thesker, Leugers (60. Promes), Landzaat (60. Vogelsang), Vujicevic, Buysse, Berghuis, Rendla, Gouriye