Dinsdag 21 januari 2020
Twentesport

Kampioen

Geplaatst op 22 april 2019 door   ·   Geen reacties

Heel Nederland weet het intussen en ook in het buitenland is het bekend, want ik kreeg appjes uit Aruba, Frankrijk, Australië, België en Brazilië. Ook daar was de titel en promotie van FC Twente al bekend en dat is mooi. In de apps en overigens ook in de Nederlandse reacties op radio en tv klonk door dat de FC in de eredivisie thuishoort. En dat is uiteraard ook zo.

Echter, dubbel is het wel. Ik was gisteren in het euforische stadion en ik vond dat de uitbundigheid af en toe best wel wat overdreven was en dat zal vanavond op de parkeerplaats van de Veste niet anders zijn. Van de andere kant kan ik me de uitzinnige vrolijkheid van al die duizenden ook voorstellen, omdat er gistermiddag een einde kwam aan een soort van lijdensweg. Wedstrijd na wedstrijd was het spel zeer pover, gistermiddag niet uitgezonderd. In plaats van de volle Veste een lekkere kampioenswedstrijd voor te schotelen, werd het tegen Jong AZ andermaal een traag en armetierig potje, waarbij de FC blij mag zijn met de uitslag van 0-0, met dank aan enkele falende AZ-spelers in kansrijke posities en aan de enige echte Man of the Match Joël Drommel. Die vermaledijde KK-divisie zit er nu op. PSV, Ajax, Feyenoord en Heracles komen weer naar de Veste en alleen dat vooruitzicht is een braspartij zeker waard.

Nu gaat er een run komen op de jaarkaarten voor het komende seizoen. Mijn broer en zijn maat namen geen jaarkaart meer toen eerdere bestuurders van de FC het beloftenteam uit de eerste divisie terugtrokken en de jeugdopleiding uitkleedden. Vorig jaar na de degradatie namen vier kennissen van mij nog maar twee jaarkaarten. Om en om bezochten ze de thuiswedstrijden. Een bekende uit Rijssen en zijn vrouw zijn twee jaar geleden al gestopt met hun jaarkaarten, twee jongens hier uit Hengelo gaan al een paar jaar beurtelings en zo ken ik nog meer mensen die na 2016 zijn afgehaakt. Het zijn in zekere mate successupporters. Al die mensen die ik hier bedoel, zijn van plan binnenkort weer een jaarkaart te nemen voor een volledig seizoen. Ze willen er weer helemaal bij horen, de hoop op betere eredivisietijden is terug bij hen.
Ik hoorde gisteren ook in de catacomben van FC Twente-officials, dat de verkoop van jaarkaarten een enorme impuls gaat krijgen.

Het zal toch niet gebeuren dat de nieuwe leiding van de FC binnenkort bij Joop moet aankloppen om het plan te mogen kopiëren voor uitbreiding van de Veste aan de station-kant, zodat de tribunes daar tot dezelfde hoogte gaan reiken als bij de andere zijden van de Veste en er geen gebrek aan zitplaatsen zal zijn in de komende seizoenen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief