Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Kans op uitstel van Europa Cup-duel FC Twente is groot

Geplaatst op 16 februari 2011 door   ·   Geen reacties

MOSKOU – Of de wedstrijd tussen Rubin Kazan en FC Twente donderdagmiddag wel doorgaat, is lang niet zeker. Pas een uur voor de wedstrijd bekijkt de Uefa en de vertegenwoordigers van Rubin Kazan en FC Twente of de Europa League-wedstrijd doorgang kan vinden. Dit is bij de vergadering onder leiding van de Uefa daags voor de wedstrijd besloten.

Jan van Halst, Manager Algemene Zaken, was er als vertegenwoordiger van FC Twente bij  in het Luzhniki Stadion. Tijdens dit overleg heeft de Uefa aangegeven wat de richtlijnen zijn. ‘We komen een uur voor de wedstrijd (12.00 uur Nederlandse tijd red.) bijeen met de Uefa en de scheidsrechter. Dan valt de beslissing. De grens is gesteld bij 15 onder nul. Wanneer het kouder is hebben de clubs het recht om de wedstrijd niet door te laten gaan’, aldus Van Halst op de website van de club.

De medische staf heeft het advies gegeven dat het onverantwoord is om te voetballen. Sommige spelers klaagden na de training over bevroren handen. Dat voetballen bij dit weer niet goed voor het lichaam is lijkt me duidelijk’, zegt Van Halst. De Uefa heeft zich nog niet uitgelaten over een eventueel nieuwe speeldatum. ‘Dat wordt eventueel morgen besproken. Er is nu nog niets definitief.’

De voorpselliongen liegen er niet om. Het zou donderdagmorgen -20 graden zijn in Moskou. En dan zal FC Twente niet spelen, zo liet clubarts Gekie Meins doorschemeren.  Tijdens de training hadden sommige spelers last van de luchtwegen en van koude handen en koude vingers. Veel spelers hebben eigenlijk geen trek in de wedstrijd, maar anderen willen wel het veld in onder het motto: we zijn hier toch.  ‘Een paar spelers huilden van de kou’, vertelde Meins.  Ze heeft de afgelopen dagen veel informatie ingewonnen over dit soort omstandigheden en probeert in Moskou de juiste adviezen te geven. ‘Maar het is raar dat we hier zijn’, zegt ze. ‘We konden in Kazan niet terecht wegens de kou en zitten met medeweten van  de Uefa nu op een plek waar het nog kouder is. Maar voorop staat dat het voor iedereen van FC Twente heel vervelend is.’

Trainer Michel Preud’homme (foto) wacht de ontwikkelingen rustig af, maar zei dat hij rekening hield met het uitstellen van de wedstrijd. Maar dan moet het niet in gedrang komen met ons programma in de eredivisie’, aldus de coach.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief