Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Karin Kuipers, Arend van der Wel en Frans Tusveld geridderd

Geplaatst op 29 april 2011 door   ·   Geen reacties

DENEKAMP/NIJVERDAL –  In de gemeente Hellendoorn werd vanmorgen Karin Kuipers  (midden op de kleurenfoto) koninklijk onderscheiden. Ze werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Karin Kuipers (38) kreeg de onderscheiding vanwege haar grote verdiensten voor het Nederlands waterpolo, zowel op clubniveau als ook in diverse nationale selecties.  Ze werd drie maal gekroond tot beste speelster van de wereld. Ze werd met Oranje werd ze onder meer wereld- en Europees kampioen. Vorige week werd ze met Fysius Het Ravijn tweede in de strijd om de Europacup 2. Vanavond speelt ze de tweede wedstrijd in de halve finale om het landskampioenschap van Nederland tegen landskampioen Polar Bears. Kuipers (foto) gaf aan het begin van het seizoen aan na 25 jaar te stoppen met haar waterpolo topsportcarrière.

Arend van der Wel (78) is door de koningin eveneens verrast met de benoeming tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cazemier van Dinkelland speldde de oud-voetballer van Ajax en Sportclub Enschede de versierselen op. Hij memoreerde daarbij met name de verdiensten die Van der Wel voor de plaatselijke voetbalclub DOS’19 gehad heeft. ‘Ik was toen trainer van de selectie, maar heb toen ook oa de jeugdtrainers een opleiding gegeven. Dat aspect lichtte hij eruit en dat vond ik heel aardig’, aldus Van der Wel die in zijn nopjes was met de onderscheiding. ‘Ik vind het eervol en ben er blij mee. Het is een erkenning voor mijn werk’, aldus Van der Wel die  na zijn periode als trainer bij DOS bij FC Twente aantrad als trainer/begeleider van jeugdelftallen, als elftalleider van het eerste elftal wat hij heel lang gedaan heeft en ook was hij lange tijd hoofd van de scoutingsafdeling.

De in Goor woonachtige Frans Tusveld kreeg vandaag ook een lintje. De voormalige topbiljarter was ruim twintig jaar internationaal wedstrijdleider van Europa (CEB) en vier jaar bij de wereldbond . ‘ Trots als een pauw’, noemt hij zijn gemoedstoestand. Tusveld was ook ruim vijftig  jaar in bestuurlijke zin actief geweest te zijn in district Hengelo, later in het gewest Oost en was  wedstrijdleider van de KNBB. ‘Ik vind het eervol dat me deze onderscheiding toegekend is. Een prachtige beloning’, aldus Tusveld.

(Foto Karin Kuipers is gemaakt Nick Zweers)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief