Zaterdag 20 april 2024

Kostbaar puntverlies voor vrouwen FC Twente

Geplaatst op 23 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De vrouwen van FC Twente zijn in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. Hoewel de Tukkers een enorm veldoverwicht hadden en legio mogelijkheden kregen, bleven treffers uit. Ashley Nick (foto) kwam nog het dichtste bij de treffer, haar schot trof de lat.

In de strijd om de titel was FC Twente alleen gebaat bij een overwinning. De Tukkers wisten gedurende de eerste helft ook een groot veldoverwicht te creëren en  waren een aantal keren dicht bij de openingstreffer. Anouk Dekker, Maayke Heuver en Shanice van de Sanden kregen goede mogelijkheden. Onzuiverheid in de afwerking maar ook een aantal uitstekende reddingen van Jessica Jung, de Heerenveen doelvrouw, voorkwamen treffers.

Na rust bleef FC Twente duidelijk de overhand houden, met uiteindelijk een cornerverhouding van veertien tegen nul. Ashley Nick trof een kwartier voor tijd met een hard schot de lat. In de slotfase wist ook Heerenveen enkele keren gevaarlijk te worden, maar goed optreden van Sari van Veenendaal voorkwam een tegentreffer. Daarmee eindigde het duel in 0-0 en leed FC Twente kostbaar puntverlies.