Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Levante UD-FC Twente 3-0 (0-0) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 26 oktober 2012 door   ·   1 Reactie

‘De eerste helft was van Twentse zijde goed. Ze hadden het toen al moeten beslissen. In de tweede helft was het na de strafschop afgelopen. Zo kun je in het kort de wedstrijd samenvatten met daarbij de opmerking dat scheidsrechter Besborodov er niets van snapte. Het doelpunt van Tadic had goedgekeurd moeten worden. Als het dan 1-0 wordt voor FC Twente was het al goed geweest. Daar komt nog die strafschop bij die te zwaar was, en dat doelpunt van de Spanjaarden waarbij hands gemaakt werd. Twente had even wat moeite in het begin toen Levante door foutjes van Brama en Gutiérrez een paar kansjes kreeg, maar daarna hadden ze het heft in handen en normaal gesproken moet zo’n Europese wedstrijd dan binnen worden gehaald. Ik vond trouwens wel dat ze bij de tweede goal van Levante achterin weer stonden te slapen en dat ze daarna de kop te snel lieten hangen. Al met al is het heel jammer. Er had meer in gezeten. De amusementswaarde is het gemiddelde van de eerste helft, waar ik een 7 voor geef en de tweede helft die ik niet hoger waardeer dan een 4 à 5. Uiteraard was de scheidsrechter de Man of the Match.

Levante UD-FC Twente 3-0 (0-0)
59. Michel  1-0 (penalty), 78. 2-0  Ríos , 88. Rios 3-0

Scheidsrechter: Besborodov
Gele kaarten: Douglas, Bengtsson (FC Twente)
Toeschouwers: 10.000

Amusementswaarde: 5.5
Man of the Match: scheidsrechter Besborodov

Opstellingen:
Levante: Navas; Lell, Ballesteros, Rodas, Karabelas; Ríos, Diop, Iborra, Juanlu Gómez (73 Garcia Santos), Míchel (87. Bakero); Gekas (63. Angel)
FC Twente: Mihaylov,  Rosales,  Douglas, Bengtsson, Braafheid (61. Schilder),  Brama,  Landzaat (69.  Janssen), Gutiérrez (61. Cabral),  Tadic, Castaignos, Chadli

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Anton says:

    De scheidsrechter begreep het maar al te goed. Volgens mij heeft ‘m dat een aardig extraatje opgeleverd! Een fout kan, twee ook, maar zoveel en allemaal in het nadeel van FC Twente is wel héél toevallig.
Archief