Maayke Heuver debuteert in Oranje met nederlaag tegen Frankrijk

Geplaatst op 16 februari 2012 door   ·   Geen reacties

NîMES – Maaike Heuver (foto) van FC Twente heeft gisteravond haar debuut gemaakt in het Nederlands elftal. De 21-jarige speelster uit Vriezenveen viel tijdens de oefenwedstrijd tegen Frankrijk meteen na de rust in voor Tessa Oudejans. Oranje verloor in Nîmes met 2-1. Het team van bondscoach Roger Reijners kwam pal voor rust op voorsprong dankzij een fraai doelpunt van Sherida Spitse. De speelster van sc Heerenveen schoot een vrije trap over de Franse muur in de verre hoek. In de tweede helft scoorden Eugénie Le Sommer en Marie-Laure Délie namens de thuisploeg.
Marlous Pieëte (FC Twente) kwam in de 67ste minuut in het veld voor Lieke Martens.
Ook Tessel Middag (ADO), Desiree van Lunteren (Telstar) en Mandy Versteegt (FC Utrecht) debuteerden gisteren in de nationale ploeg.