Dinsdag 23 april 2024

Machteloos FC Twente onderuit in Groningen

Geplaatst op 24 september 2017 door   ·   Geen reacties
GRONINGEN – FC Twente was tegen FC Groningen aanvallend onmachtig. De Groningers warenniet veel beter, maar scoorden wel, die treffer bleek voldoende voor de overwinning. Opvallend was dat Stefan Thesker werd gepasseerd en trainer Hake koos voor het duo Lam/Bijen.
Was het duel FC Groningen – FC Twente afgelopen seizoen met een 3-4 uitslag nog sensationeel, deze editie viel vooral heel erg tegen. Voor rust hielden beide ploegen elkaar voetballend in evenwicht. De kansen waren daarbij voor de thuisploeg. Eerst was het Lars Veldwijk die in kansrijke positie kwam, vervolgens schoot Mimoun Mahi tegen doelman Jorn Brondeel op. Na een verder matige eerste helft, was Mahi kort voor rust opnieuw dichtbij een treffer. Dit keer zat er nog net een Twents been tussen. FC Twente kreeg via Haris Vuckic zelf een mogelijkheid, maar scoorde niet.

Kort na rust wist FC Groningen wel te scoren Idrissi bracht de stand op 1-0. Ook na dat doelpunt bleef het spel in evenwicht, zonder dat er veel spectaculairs gebeurde. FC Twente zocht naar de gelijkmaker, maar slaagde er, ondanks diverse aanvallende wissels niet in tot scoren te komen. Door de nederlaag blijft de ploeg steken op drie punten uit zes duels.

FC Groningen – FC Twente 1-0 (0-0)
Score: 51. Idrissi 1-0
Scheidsrechter: Van den Kerkhof.
Gele kaart: Te Wierik, Warmerdam (FC Groningen) Vuckic, Bijen, Assaidi (FC Twente)
Toeschouwers: 20.110.
FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, Reijnen, Warmerdam, Jenssen, Bacuna, Doan (71. Drost), Mahi, Veldwijk (76. Van Weert), Idrissi.
FC Twente: Brondeel, Ter Avest, Bijen, Lam, Van der Lely, Liendl, F. Jensen (81. Buckley-Ricketts), Vuckic (81. Kvasina), Slagveer (72. Tighadouini), Boere, Assaidi.